FRESH
5 categorii de bărbaţi pe care ar fi mai bine să îi ocoleşti dacă ...
Horoscop 20 octombrie 2020. Cine își păstrează calmul poate avea parte ...
(video) Prima doamnă, așa cum nu ai văzut-o niciodată. Galina Dodon, ...
Gina Pistol şi-a etalat sarcina în rochiţe mulate. Cât de bine arată ...

Și-au găsit MAREA DRAGOSTE pe Facebook, iar unii dintre ei au făcut și nuntă, și copii. Povești de iubire care au prins viață pe internet

Elisa și Alexandru și-au găsit fericirea pe internet

Cupidon unește inimi, la propriu. Mai mulți tineri și tinere și-au găsit dragostea după ce s-au alăturat unui grup de prietenii pe Facebook, iar unii dintre ei au și copii. SHOK.md a adunat poveștile de iubire ale cuplurilor care au fost de acord să își împărtășească public experiența frumoasă. Cum s-au cunoscut, când s-au văzut pentru prima dată în realitate, dar și ce planuri de viitor își fac, aflați în cele ce urmează.

Inițial, l-am luat la întrebări pe creatorul Grupului „Cupidon”, de pe Facebook, pentru a afla cum și când i-a venit ideea de a forma cupluri prin intermediul rețelei de socializare. Nicu Dulghier ne-a spus că grupul a fost creat chiar a treia zi după Revelion, la 3 ianuarie 2018 și cu toate că are doar 2 anișori și jumătate, platforma a reușit să ajute mai mulți tineri să-și găsească perechea potrivită.

Mi-a venit această idee după o despărțire de o fată pe care am iubit-o foarte mult

„Mi-a venit această idee după o despărțire de o fată pe care am iubit-o foarte mult. Fiind într-o stare depresivă, mi-a venit în cap să-i fac pe alții fericiți (zâmbește). Scopul este unirea destinelor și formarea familiilor. Oamenii când sunt fericiți nu fac rău altora, așa că lasă să fie fericiți (zâmbește iar)”.

Nicu ne-a spus că este mulțumit de rezultate, însă tinde spre mai mult: „Am unit și multe prietenii, nu numai destine, dar oricum tindem spre mai mult. Noi putem mult mai multe, dar timpul nu prea ne permite. Fiecare are serviciu, viață personală și problemele sale și pe lângă aceasta, mai face un lucru bun”, a menționat el, referindu-se la persoanele care îl ajută în administrarea și moderarea grupului, dar și la organizarea evenimentelor offline pentru membrii din Cupidon.

Și pentru că am fost curioși să aflăm chiar de la tinerii îndrăgostiți cum a început povestea lor de iubire, am rugat câteva cupluri să ne împărtășească din amintirile lor frumoase.

Nata(37) și Laurențiu(40) trăiesc o frumoasă poveste de dragoste în Italia, iar cea care i-a unit a fost chiar … pandemia

Cât de straniu nu ar părea, dar i-a unit anume cea care a despărțit și continuă să țină la distanță milioane de oameni în întreaga lume – pandemia! Nata povestește că a vrut să sărbătorească Ziua internațională a femeii la Roma, alături de iubitul ei, pe care urma să îl vadă pentru prima dată în realitate, după 2 luni de discuții virtuale. Însă situația a făcut așa încât ea să nu mai poată reveni acasă, în Moldova. „La sfârșit de ianuarie am început a vorbi, mai mult din glumă. Nici prin cap să ne treacă ce va urma. Am discutat 2 luni, iar prima dată ne-am văzut pe 6 martie, când am venit să sărbătoresc 8 Martie la Roma. Am venit doar pe 3 zile, dar din cauza carantinei, am rămas aici și poate nu era să se desfășoare atât de repede toată nebunia, dar deja suntem împreună, am închiriat o casă, stăm împreunăm, avem planuri de viitor, lucrez și eu, practic m-am mutat în Italia”.

„Suntem practic o familie, cu un viitor foarte mare în viața noastră și ne bucurăm”, ne-a mărturisit Nata.

Alina(35) și Dumitru(37). El a reușit să îi fure inima, deși ea nu se mai vede mireasă, după o căsnicie eșuată

Au făcut cunoștință în mediul virtual prin luna aprilie, în grupul Cupidon. „Prima dată ne-am văzut pe 17 iunie, dar primii care l-au văzut au fost copiii. Ei au coborât cu bicicleta, care avea o roată spartă, el le-a făcut din mână să se apropie, căci cumpărase piese de schimb. Apoi am coborât și eu, am lăsat gunoiul și m-am apropiat. Tip de femeie gospodină, în blugi, maiou, fără machiaj. El întreabă: tu ești? Eu: da, eu sunt. Evident că atât copiii, cât și eu ne știam, căci am discutat vreo 2 luni prin apel video. După o lună petrecută împreună și cu copiii a plecat înapoi, la muncă, lăsând un mesaj: spune-le copiilor că eu nu am plecat nici de la tine, nici de la ei. Eu revin. Vă iubesc”, ne-a relatat copleșită de emoții Alina.

„Înainte de a ne vedea, i-am zis să nu îmi vină la prima întâlnire cu flori, ca să nu mă simt obligată să manifest emoții. Zic: vii simplu, îmi dai o mână de ajutor. A venitul omul cu mașina plină, lucruri utile pentru mine și casă”, își mai amintește ea.

Alina a fost foarte deschisă cu noi și ne-a mărturisit din cele mai personale trăiri, care i-au lăsat amprente pentru tot restul vieții și care acum o fac să fie mai precaută: „Suntem într-o relație, dar eu având 3 copii îmi înțeleg partenerul și dacă o să vrea într-o bună zi să plece, va fi liber să o facă. La un alt nivel al relației nu vreau să ajung. Adică aș putea trăi până la moarte cu el, dar fără oficializare, verighetă, căci experiența a 12 ani de căsnicie în care ți se spune „ ce, eu mult timp am să te aștept, eu pentru ce m-am însurat? Treci și îți fă datoria de femeie”, și-a lăsat amprenta în sufletul meu”.

Elisa (23) și Alexandru(30), trăiesc o relație de telenovelă, cu certuri, împăcări, plecări și reveniri, dar și multă pasiune

Sunt împreună deja de un an și jumătate, timp în care au reușit să se despartă și să se împace din nou pentru că, spun ei, destinul îi vrea împreună.

„Eu mereu am considerat că această relație este ca un film, ca o telenovelă. Totul a fost spontan de la început, relația a fost și complicată, dar am reușit să trecem peste toate împreună”, ne-a mărturisit Elisa.

Iar povestea lor a început, de fapt, de la o… depresie. „Eram într-o mică depresie, nu aveam cu cine să ies, a apărut din senin acest grup (n.r.. Cupidon). Pentru prima dată am ieșit în iarna anului 2018, s-a organizat un offline la un local și iubitul meu făcea parte și el din grup, atunci ne-am văzut pentru prima oară, nu am reacționat foarte mult, nu m-am dus cu intenția să îmi găsesc pereche, ci să îmi fac prieteni. Am fost la un disco după local, toți împreună, nu ne-am mai scris, după care prin intermediul altor prieteni ne-am văzut din nou. Apoi el a plecat peste hotare, am continuat să vorbim pe internet timp 4 luni, zilnic, nu m-am gândit vreodată că poate dura așa de mult o conversație pe net fără să te plictisești și cu atât mai mult să te îndrăgostești”, ne-a relatat Eliza.

Relația tinerilor a început vara trecută, chiar de ziua copiilor, pentru că în suflet încă se simt și ei copii. „Atunci ne-am dat seama ambii că este ceva mai mult, asta mă motiva să aștept persoana să vină acasă și pe el îl motiva să se întoarcă în Moldova. Am petrecut timpul frumos împreună, el deja nu mai face parte din grup, dacă și-a găsit pereche. Acum suntem în relație, chiar dacă a distanța ne-a despărțit timp de 3 luni, cât a fost plecat, acum suntem din nou împreună. Am întâmpinat multe greutăți împreună și deși uneori am vrut să lăsăm mâinile în jos, am fost despărțiți un pic, totuși, eu cred în destin”.

Ce îi face să fie de nedespărțit? „Noi în mare parte ne asemănăm foarte mult la caractere, suntem în aceeași zodie, avem aceleași obiceiuri, fizic ne asemănăm. Totuși, suntem foarte diferiți, petrecem timpul frumos. Facem ca orice moment să fie unul unic, mereu suntem spontani, veseli, pozitivi, ne place să călătorim, am reușit să vedem toată Moldova, datorită lui am reușit să vizităm multe locuri frumoase”, ne-a relatat Elisa.

Cât despre planurile de viitor, Alexandru și Elisa nu se grăbesc, dar speră că va veni clipa când vor crea o familie, în adevăratul sens al cuvântului, însă toate la timpul lor: „Sper să treacă la o etapă mai serioasă, mai de familie. El are 30 eu 23, noi încă vedem viața color, nu ne grăbim nicăieri, mergem cu pași lenți, ne cunoaștem foarte bine. Eu fac studii în domeniul psihologiei și muncesc, el are serviciu stabil în Londra și eu din păcate nu pot să merg cu el, ăentru că nu am pașaport românesc, dar aș fi gata să las totul să plec cu el, este o persoană la care țin foarte mult”.

Maria(32) și Eugeniu (33) „Aveam nevoie de un bărbat matur, înțelept, responsabil și direct, ca EL”

Maria și Eugeniu au o relație la distanță, deocamdată, dar una foarte călduroasă și plină de atenție reciprocă. Iar istoria lor este la fel de minunată ca și felul în care ne povestește Maria despre bărbatul care a făcut-o să își amintească despre faptul că este femeie.

„Ne-am cunoscut în grupul Cupidon. M-a adăugat în grup o bună prietenă, care era de ceva timp membră și mi-a zis că acolo se formează cupluri și că unii deja s-au și căsătorit, etc. Eram sceptică la început, dar am acceptat invitația. O perioadă eram inactivă, doar urmăream dedupă cortină ce se întâmplă, până într-o zi când cineva a publicat o postare în care fiecare trebuia să își demonstreze printr-o poză aptitudinile gospodărești. Printre comentarii am zărit o poză, în care erau fotografiate doar picioarele unui bărbat și ale unui copil, care inducea faptul că ambii sunt implicați într-un proces de curățenie generală în casă. N-am stat mult pe gânduri și am reacționat la poză, l-am întrebat al cui este copilul. El a raspuns că este al lui. Atunci a trecut prin mine așa o emoție, care m-a determinat să îi scriu în privat. Și de aici pot să zic că a pornit totul”, își amintește Maria.

Inițial, au discutat prin mesaje, fiecare și-a spus povestea, iar în timp, și-au dat seama că sunt pe aceeași undă, mai ales că el are un baiat, iar ea – o fetiță din fosta căsătorie: „Avem subiecte comune, dat fiind faptul că ambii suntem părinți, am purtat disucții destul de mature și serioase”.

Au comunicat online câteva luni, înainte ca să se vadă: „Am început discuțiile la inițiativa mea, la sfârșitul lunii octombrie 2019. El îmi spunea că urmează să plece într-o vacanță în Spania, și așa printre rânduri mi-a propus să îl însoțesc. Eu sincer, puțin m-am speriat. Cum așa? Om străin, abia de am schimbat două vorbe, fără să ne vedem, el deja îmi propune să merg cu el, în țară străină, un necunoscut, oare ce gânduri de maniac o mai avea? Așa că am încetinit cu scrisul. La câteva zile, el a postat poze din Barcelona și eu, fiind o iubitoare a culturii spaniole, l-am întrebat cum vacanța? De aici am reluat din nou discuțiile. Sincer, acum regret că nu am acceptat invitația să merg cu „un străin” în Spania”, spune Maria zâmbind și adaugă că anume EL este acel bărbat matur, înțelept, responsabil și direct de care avea nevoie:

„Toate aceste calități le descopeream în el pe zi ce trece. Însă faptul că îmi induce o stare de liniște și grijă pentru noi mă încuraja să înaintez în această relație, chiar dacă, deocamdată este una la distanță”.

Pentru prima dată s-au văzut în viața reală chiar de Crăciun: „El a venit în țară. S-a pornit exact de ziua lui, la 23 decembrie. Acest fapt, la fel, m-a impresionat, deoarece bărbații la general în asemenea zile se distrează. Al meu, însă, a decis să parcurgă o mie și ceva de km pentru a fi cu mine( ca în filme, nu?). A ajuns pe 25 decembrie la Chișinău, am stat împreună 2 săptămâni, am petrecut Revelionul, a fost totul perfect. În februarie 2020 am mers deja eu la el în Italia, am stat 2 săptămâni acolo. Am avut o vacanță extraordinară, ne-a plimbat pe mine și pe fetiță peste tot”.

Copiii lor au legat o prietenie deosebită, deși inițial, Maria avea o frică legată de acest subiect. Temerile, însă, i-au fost zadarnice: „Are o relație minunată cu fetița mea, are răbdare și un mod tare specific de a vorbi cu ea. La fel, și fetița mea s-a atașat de el, îl ia de mână atunci când mergem undeva să ne plimbăm. Asta mă bucură foarte mult, deoarece este important pentru min să aibă un model de bărbat în viața ei, să vadă cum trebuie un bărbat să se comporte într-o familie”.

Planuri de viitor își fac, însă fără rochie pompoasă de mireasă, costum de mire, petrecere de zile mari și ștampilă în buletine: „Ambii suntem de părerea că o eventuală căsătorie este de prisos. Ambii avem câte un divorț în spate și am înțeles că fericirea și dragostea între doi oameni nu pot fi condiționate de un act. Ne dorim foarte mult un copil, el vrea o fetiță, eu vreau un băiețel. Trebuie să ajungem la un consens. Actualmente, el este în Italia, stabilit de câțiva ani acolo, eu sunt la Chișinău. Nu știu ce ne va rezerva viitorul, deoarece ambii avem joburi stabile, dar avem o vorbă, pe care o ziceam până la pandemie: În ziua de astăzi nu mai este o problemă să ajungi în Italia, avioanele zboară, doar găsește-ți timp să urci în ele”.

Loridana(27) și Iurie(24) formează deja de mai bine de 2 ani o familie „Datorită lui am înțeles că nu toate soacrele sunt niște scorpii”

Ei sunt unul dintre cuplurile care au ajuns să își jure iubire veșnică și în fața altarului. „Am făcut cunoștință întâmplător, în grupul Cupidon. La început am avut dubii, eu ca domnișoară, pentru că aveam o diferență de vârstă de 3 ani (eu am 27 și el 24), dar am zis că până la urmă nu contează, fie ce o fi, căci în dragoste nimeni nu-ți poate oferi o garanție”, ne-a mărturisit Loridana.

Începutul a fost unul mai puțin romantic, însă niciunul dintre ei nu s-a așteptat, atunci, că vor ajunge, la scurt timp, să formeze o familie cu acte în regulă: „A pornit totul de la o postare unde ne-am contrazis în comentarii, după care el mi-a scris în privat. A urmat o lună de conversații prin mesaje, convorbiri telefonice, iar de 8 Martie, el a venit în orașul unde locuiam, să mă felicite și atunci am făcut cunoștință în realitate”.

A urmat propunerea de a locui împreună, iar peste câteva luni – marea surpriză. „În luna iunie mi-a propus să locuim împreună și m-am mutat cu el în alt oraș. Iar în luna octombrie m-am pomenit și cu o cerere în căsătorie. Acum avem 2 ani și jumăte de când suntem practic o familie”.

Loridana ne-a mai dezvăluit un secret: „Datorită lui am înțeles că nu toate soacrele sunt niște scorpii. Am o soacră de aur. La moment, planuri grandioase nu avem, pentru ca e virus”.

El(36) și Ea(25). Deși sunt de nedespărțit, iar anul viitor planifică să joace o nuntă ca-n povești, sunt de părerea că fericirea iubește liniștea

Au preferat să rămână anonimi, iar noi le respectăm decizia. Ea, însă, a acceptat să ne împărtășească istoria lor de dragoste. „Ne-am cunoscut într-o postare făcută pe Cupidon. Eu am comentat ceva și el mi-a trimis cerere de prietenie. Prima data am vorbit pe 14 februarie și am comunicat astfel un an, în fiecare zi… Nu ratam niciun moment, chiar și în pauzele de muncă eram cu telefonul în mână. Mama striga la mine să las telefonul, că avem de prășit sau scos cartofii..”, ne-a relatat tânăra, zâmbind.

S-au văzut în realitate abia peste un an, însă a meritat: „După un an eu am venit la Napoli, prin septembrie… Și în decembrie am venit la el în Cremona… Am stat o săptămână împreună… După care eu m-am întors la Napoli, înapoi la muncă… Prin ianuarie m-am întors în Moldova, însă la fel vorbeam zi de zi… până ne-am săturat de distanță și în aprilie am venit la el. Era 2019… și de atunci suntem de nedespărțit”, ne-a povestit Ea.

Au și planuri mari de viitor: „Dacă ne ajută Dumnezeu, anul viitor în toamnă vom juca o nuntă frumoasă”.

Așa cum viața bate filmul, nu toare relațiile formate de-a lungul timpului în grupul de pe rețeaua de socializare s-au dovedit a fi cu Happy end, însă noi sperăm că cele pe care le-am relatat astăzi vor fi molipsitoare și de bun augur și pentru alți tineri, care sunt în căutarea perechii potrivite sau au pierdut speranța că o mai pot găsi.

Dacă aveți și voi o istorie de dragoste care a luat viață pe internet și doriți să o împărtășiți cu noi, ne-o puteți relata pe pagina de Facebook Shok.md.

The end. Happy end.


IUL 25, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII