FRESH
Drama unei rusoaicei căre a primit o mână bionică, după ce soțul i-a ...
Luptătorii moldoveni, de stil liber au cucerit argintul și bronzul ...
A murit Juan Carlos Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori ...
A murit Boris Gracevski, fondatorul programului pentru copii „Eralaș”

Twitter a pierdut 2.5 miliarde de euro, după ce l-a blocat pe Donald Trump

Twitter a pierdut aproximativ 2.5 miliarde de dolari după ce reprezentanții companiei au decis blocarea contului președintelui american Donald Trump, în urma protestelor violente de la Capitoliu. Acțiunile au scăzut în cursul zilei de luni cu peste 6 procente, scrie SHOK.md, cu referire la observatornews.

Declinul Twitter are loc după ce unii republicani au criticat platforma, ca urmare a decizie de blocare a președintelui în funcție Donald Trump. De altfel, mulți susținători au președintelui a decis să migreze către platforma alternativă Parler, între timp scoasă din magazinele Apple Store și Google Play și lăsată fără servere de către Amazon.

Trump are un număr de urmăritori foarte mare şi foarte loiali, iar mulţi dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a explicat Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard.

Și Facebook a luat a luat o măsură similară împotriva preşedintelui în funcție, în urma violenţelor care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hill. Donald Trump a fost lăsat, practic, fără o voce în cele mai populare platforme online – Facebook, Instagram și Twitter. Considerăm că riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, explica Mark Zuckerberg, CEO Facebook.

De altfel, declinul acţiunilor Twitter, care în timpul tranzacţiilor a atins 12%, a fost mai accentuat decât cel consemnat de alte companii. Titlurile Facebook au coborât cu aproape 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

Twitter a anunţat vineri că suspendă contul preşedintelui Trump din cauza riscului producerii altor violenţe. A fost pentru prima oară când compania a suspendat contul unui şef de stat, iar măsura a fost însoţită de suspendarea conturilor unor fani ai preşedintelui.


IAN 12, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...