Adele, marea câştigătoare a galei Brit Awards 2022

 Adele, marea câştigătoare a galei Brit Awards 2022

Cântăreaţa Adele este marea câştigătoare de la gala Brit Awards 2022. Artista a câştigat trei din cele patru categorii la care a fost nominalizată, scrie SHOK.md cu referire la adevarul.

Gala Brit Awards 2022 a avut loc pe 02 Arena din Londra, marţi seară. Evenimentul, transmis LIVE pe Youtube a fost prezentat de actorul britanic Mo Gilligan. Seara a început cu un recital al cântăreţului Ed Sheeran şi trupa Me the Horizon, relatează agerpres.ro.  Adele a câştigat premiul pentru „cântecul anului” („Easy On Me”), „artistul anului” şi „albumul anului” („30”). La cea de-a patra categorie la care a fost nominalizată, „cel mai bun artist pop/R&B” a fost declarată câştigătoare Dua Lipa.    Cântecul internaţional al anului a fost desemnat „Good 4 You”, interpretat de Olivia Rodrigo. Premiul pentru „cel mai bun artist rock/alternativ” a fost câştigat de Sam Fender. „Cel mai bun artist dance” a fost desemnată Becky Hill.

Billie Eilish a fost desemnată „cel mai bun artist internaţional”. Little Simz a primit premiul pentru „cel mai bun artist debutant”.    Duo-ul alcătuit din Bruno Mars şi Anderson Paak a câştigat premiul pentru „cel mai bun grup internaţional”. Premiul pentru compozitorul anului a fost adjudecat de Ed Sheeran.    Premiile Brit sunt decernate anual de Industria Fonografică Britanică. Premiera Brit Awards a avut loc în anul 1977, dar s-a desfăşurat anual din anul 198.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și