Al nouălea și cel mai înalt turn al bazilicii Sagrada Familia, luminat pentru prima dată. Are în vârf o stea de 1,5 milioane de euro

 Al nouălea și cel mai înalt turn al bazilicii Sagrada Familia, luminat pentru prima dată. Are în vârf o stea de 1,5 milioane de euro

La Barcelona a fost inaugurat al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia, primul terminat în ultimii 45 de ani. O stea uriașă de oțel și sticlă cu 12 colțuri, care cântărește 5 tone și jumătate, a fost montată în vârf, la 138 de metri înălțime. Sute de oameni s-au adunat să asiste la momentul în care steaua și cele 800 de ferestre ale turnului s-au umplut de lumină. În final vor fi 18 turnuri, reprezentându-i pe apostoli, pe evangheliști, pe Fecioara Maria și pe Iisus, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Este al nouălea turn al bazilicii Sagrada Familia din Barcelona și cel mai înalt.

Turnul Fecioarei Maria a fost binecuvântat de Arhiepiscopul Barcelonei și Cardinalul Juan José Omella, iar Papa Francisc a trimis un mesaj video.

Structura de 138 de metri are în vârf o stea realizată din sticlă şi oţel inoxidabil. Steaua, care a costat 1,5 milioane de euro şi a fost realizată din materiale capabile să reziste razelor soarelui, are în centrul său 12 proiectoare, în fiecare dintre punctele sale.

Proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudi, Sagrada Familia, cel mai vizitat monument din Barcelona, a fost inclusă în 2005 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Construcţia sa, începută în 1882, ar trebui terminată la un secol de la moartea arhitectului, în 2026.

Grupul urmează să se întâlnească la sfârşitul lui 2022 pentru a oferi o nouă estimare a datei de finalizare a lucrărilor la bazilică.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și