Albumul Lupilor lui Calancea „Inimă Sălbatică” și Festivalul Lupilor, parte din Origini au fost prezentate online cu multe evenimente în Moldova și România în vara-toamna acestui an

 Albumul Lupilor lui Calancea „Inimă Sălbatică” și Festivalul Lupilor, parte din Origini au fost prezentate online cu multe evenimente în Moldova și România în vara-toamna acestui an

Pe 24 mai 2022, alături de MEDIA SHOW GRUP și Alex Calancea, și-a luat avânt cea de a doua ediție a Festivalului Lupilor, festival care a devenit drag sufletului pentru mii de moldoveni. La cea de a doua ediție a sa Festivalul ia amploare și evoluează într-o adevărată mișcare culturală care are ca scop promovarea originilor.

La evenimentul de lansare, care a fost reflectat online pe mai multe pagini de pe rețelele de socializare au participat o parte din interpreții și reprezentanții lor, care vor evolua în cadrul acestui proiect, precum LUPII lui Calancea, Surorile Osoianu, Tudor Ungureanu de la Ansamblul Ștefan Vodă, maestrul Nicolae Botgros, doamna Svetlana Bivol, directorul general a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, precum și alți artiști din Republica Moldova. La evenimentul de lansare a participat și cântăreață americană de origine română Laura Bretan printr-o intervenție pe ZOOM.

Au venit cu mai multe detalii despre proiect organizatorii proiectului MEDIA SHOW GRUP și Alex Calancea, Dl Andrei Chistol, consilier de stat al Ministerului Culturii sub egida căruia al doilea an consecutiv e proiectul, Ion Ursache, șeful secției Cultură și Turism a Consiliului Raional Glodeni, Alexei Vidrașco, sculptor, precum și alți parteneri ai proiectului.

ORIGINI este  mișcarea culturală bazată pe ideea de redescoperire, modernizare și prezentare într-o manieră inedită a tradițiilor și datinilor moștenite de la străbuni.

Componenta culturală

Prin intermediul artelor și culturii, proiectul tinde să devină o expresie a neamului nostru, oferindu-ne ocazia să revenim mai aproape de natură, mai aproape de strămoși, să revenim la origini.

Componenta turistică

Programul proiectului este orientat spre atragerea moldovenilor, dar și a turiștilor din afara țării, în zone mai puțin explorate, însă cu potențial turistic, inspirând oamenii să se aventureze în drumeții și să se lase pătrunși de specificul vieții localnicilor.

Festivalul Lupilor este un festival ce provoacă schimbări, provocând revenirea la origini, care este vitală pentru cei care nu vor să uite cine sunt. Un concept nou de festival, cuprinzând tradiția strămoșească, fiind punctul de legătură între oameni și mai presus de toate între trăirile pe care le avem pe parcursul vieții.

Agenda:

ORIGINI. Hora în Lunca Prutului. Concerte LUPII lui Calancea, ANSAMBLUL ȘTEFAN VODĂ și formații locale.

  • 12 iunie, în defileul Varatic
  • 26 iunie, în Zimbrăria din Pădurea Domnească, invitați speciali – TRIGON
  • 17 iulie, lacul Beleu

FESTIVALUL LUPILOR cu camping, activități, expoziții, ateliere, târg, etc într-un loc pitoresc la ca 50 km de la Chișinău. Detalii în curând.

  • 12 august – deschiderea Festivalului Lupilor cu toate componentele sale. Seară în compania DJ MARCUS LAWYER și DJ din România.
  • 13 august – activități pe parcursul zilei. După amiază și seara: LUPII lui Calancea, ANSAMBLUL ȘTEFAN VODĂ, SURORILE OSOIANU, GUZ, FRATE GHEORGHE, ADA, DJ MARCUS LAWYER
  • 14 august – activități pe parcursul zilei. După amiază ne întâlnim cu Plăieșii, după care savurăm PARAZIȚII.

FESTIVALUL LUPILOR la TEATRUL VERDE din Chișinău:

  • 18 august – concert cu o fuziune inedită între Alex Calancea Band, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Laura Bretan, pianistul Giora Linenberg, naista Adriana Babin.
  • 19 august – concert spectaculos cu LUPII și LĂUTARII.

FESTIVALUL LUPILOR în ROMÂNIA

  • 09 septembrie – Concert inedit a LUPILOR și LĂUTARILOR în București la ARENELE ROMANE.

Urmăriți pe Facebook și Instagram paginile Festivalul Lupilor, Origini, Lupii lui Calancea și descoperă detaliile proiectului.

Biletele pot fi achiziționate AICI.