Alexandra Conunova sparge tăcerea după scandalul cu vioara de la Aeroport

 Alexandra Conunova sparge tăcerea după scandalul cu vioara de la Aeroport

Violonista Alexandra Conunova a venit cu prima reacție publică, după scandalul cu vioara de la Aeroport. Tânăra speră că această „întâmplarea nefericită” se va rezolva în timpul apropiat și este „profund mișcată” că mii de oameni au apărat-o. Aceasta a publicat un mesaj pe pagina ei de Facebook în care le-a mulțumit tuturor pentru susținere, scrie SHOK.md.

„Dragii mei prieteni și colegi! Sunt sigură, că această întâmplarea nefericită, se va rezolva cu bine în curând. Cât n-ar fi de delicată situația la momentul dat, sunt profund mișcată de acel enorm val de sprijin, care de acum 6 zile a apărut și tot nu se mai oprește.

Este absolut minunat cum într-o clipă s-au adunat mii de oameni în apărare! Fiecare articol, postare și mesaje, pe care le primesc în privat, sunt extrem de importante și valoroase pentru mine. Vă mulțumesc încă odată și revin cu noutăți în curând!”, a scris Alexandra.

Procurorii au venit cu unele precizări după ce violonista Alexandra Conunova a fost lăsată fără instrument, la Aeroportul Chișinău. Potrivit unui comunicat emis de PCCOCS, instituția „întreprinde, în continuare, acțiunile de urmărire penală necesare stabilirii circumstanțelor importante investigațiilor care vizează încercarea de scoatere din țară a unei viori datate din secolul al XVIII-lea, fără declararea acesteia, prin Aeroportul Internațional Chișinău, la 22 octombrie curent”.

Vioara, care a fost confiscată, aparținea violonistei Alexandra Conunova, care a împrumutat-o de la maestrul Cedric Berger din Elveția. Aceasta era cap de afiș la TFestival din Moscova, invitată de Vadim Repin, un mare violonist al lumii, iar Stradivariusul, găsit de vameși, este un Giovanni Battista Guadagnini, realizat în 1785, la Turin, și este cunoscut sub numele „Ida Levin”. Despre asta scrie Gheorghe Erizanu, fondatul editurii Cartier. Situația a fost comentată și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a menționat că responsabilii se află în contact cu Alexandra și întreprind toate eforturile pentru a lămuri situația.

Procurorii au pornit urmărirea penală în baza art. 27, art.248 al.5 din Codul penal, tentativă la contrabandă.