Alexei Navalnîi este într-o stare critică în urma unei posibile otrăviri

 Alexei Navalnîi este într-o stare critică în urma unei posibile otrăviri

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut politician al opoziției din Rusia, se confruntă cu dureri severe de stomac, în închisoare, care ar putea fi rezultatul unei noi otrăviri cu efect lent, a transmis, vineri, un aliat apropiat, scrie presa română.

Ruslan Shaveddinov a declarat că o ambulanță a fost solicitată săptămâna trecută la închisoarea de maximă securitate unde se află Navalnîi, potrivit The Guardian.

„Situația sa este critică, suntem cu toții foarte îngrijorați. Înțelegem că situația trebuie să fi fost foarte gravă dacă a fost chemată o ambulanță”, a spus acesta, adăugând că transportul lui Navalnîi la spital a fost refuzat de către autoritățile închisorii.

Aliatul opozantului a mai spus că nu a mai primit vești despre starea acestuia de la sosirea ambulanței pentru că „autoritățile penitenciarului fac tot ce este posibil pentru a-l izola”.

Navalnîi comunică cu cei din afară prin intermediul avocaților.

Opozantul în vârstă de 46 de ani a fost condamnat la 11 ani și jumătate de închisoare pentru mai multe acuzații, între care fraudă și sfidarea instanței, despre care organizațiile pentru drepturile omului spun că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere.

Aura Mereuta

https://shok.md