Andrei Năstase, „prins de război” în Ucraina: „Sunt aici cu familia mea”

 Andrei Năstase, „prins de război” în Ucraina: „Sunt aici cu familia mea”

Fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, a fost „prins de război” chiar în mijlocul acestuia, în Ucraina, acolo unde se află împreună cu familia sa. Despre aceasta a anunțat chiar el, într-un live pe Facebook.

„Multă lume cunoaște că în momentul în care vorbesc cu dumneavoastră, nu sunt în țară. Vreau să vă spun că agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, o nouă încălcare în mod flagrant a dreptului internațional, mă găsesc împreună cu familia mea chiar în Ucraina.

Vreau să vă asigur că suntem în siguranță și bineînțeles că suntem preocupați de întoarcera noastră imediată acasă, la Chișinău. Alături de întreaga comunitate internațională democratică și de autoritățile R.Moldova am condamnăm ferm astfel de comportamente iresponsabile, care subliniază fundamentul relațiilor internaționale și însăți ordinea actuală de drept.

Asistăm cu toții la un alt act profund ilegal după cele produse în Crimeea, Donbas, după doborârea aeronavei M-17 cu pasageri civili pe care le-am condamnat în permanență cu vehemență. Ne exprimăm și de această dată solidaritatea cu Ucraina și poporul ucrainean”, a declarat Nastase.

Acesta a venit cu un apel către autorități: „Chem pe această cale întreaga clasă politică de la Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate întru realizarea consensului politic național în acest domeniu, un domeniu esențial pentru securitatea Republicii Moldova”.

Prieteni, agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, o…