Apple și Google ar putea fi taxate mai mult: Ce se întâmplă cu impozitarea digitală

 Apple și Google ar putea fi taxate mai mult: Ce se întâmplă cu impozitarea digitală

Acordul urmărește realocarea drepturilor de impozitare a marilor grupuri digitale, cum ar fi Apple și Google, către țările în care se află clienții finali, scrie SHOK.md, cu referire la playtech.ro

Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, a declarat într-un panel de la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, că progresul în rezolvarea detaliilor tehnice privind acordul fiscal digital merge mai puțin rapid decât era planificat.

Un acord global de taxe digitale ar putea să nu fie gata până la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024, a declarat ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire, semnalând o mare întârziere în implementarea reformei.

Acordul, pe care oficialii speraseră să îl semneze la jumătatea acestui an, urmărește realocarea drepturilor de impozitare a marilor grupuri digitale, cum ar fi Apple și Google, în țările în care se află clienții finali.

Este primul dintre cei doi piloni ai unei revizuiri majore a regulilor de impozitare transfrontalieră care includ și planuri pentru un impozit global minim pe profit de 15% pentru marile multinaționale.

 

Citește și