„Aquaman din viața reală”. Povestea unui bărbat din Tonga care a înotat 27 de ore, după ce a fost luat de tsunami

 „Aquaman din viața reală”. Povestea unui bărbat din Tonga care a înotat 27 de ore, după ce a fost luat de tsunami

Un bărbat din Tonga, în vârstă de 57 de ani, care a spus că a înotat 27 de ore după ce a fost luat de valuri în timpul tsunami-ului devastator de sâmbătă, este considerat „Aquaman din viața reală”, SHOK.md cu referire la Reuters.

Pentru a scăpa, bărbatul s-a urcat într-un copac, dar când a coborât, a fost luat pe sus de un alt val mare, a povestit el. Bărbatul în vârstă de 57 de ani a spus că nu poate merge bine din cauza unui handicap.

„Am plutit, purtat dintr-o parte în alta de valurile mari care continuau să vină”, a povestit el pentru postul de radio.

Folau a spus că a continuat să plutească și a reușit să înoate 7,5 kilometri până la insula principală Tongatapu, ajungând la țărm 27 de ore mai târziu, duminică, în jurul orei 22.00.

Reuters precizează că nu a reușit să îl contacteze pe Folau ca să poată verifica spusele lui.

Povestea eroismului lui Folau a ajuns virală pe Facebook și alte rețele sociale unde oamenii din Tonga au relatat momentele prin care au trecut.

„Aquaman din viața reală”, este numir el într-o postare pe Facebook, referire la celebrul personaj de benzi desenate și filme. „Este o legendă”, este un alt mesaj.

Insula Atata, care se află la aproximativ 8 km nord-vest de capitala Tonga, Nuku’alofa, a fost distrusă aproape în întregime de tsunami-ul care a lovit insulele. În insule continuă operațiunile de evacuare a oamenilor cu ambarcațiuni ale marinei din Tonga.

Maria Palade

https://shok.md/