Autopilotul Tesla are o problemă cu o intersecţie din California: „5 accidente separate în acelaşi loc”

 Autopilotul Tesla are o problemă cu o intersecţie din California: „5 accidente separate în acelaşi loc”

Funcţia de Autopilot a celor de la Tesla continuă să impresioneze o lume întreagă şi în timp ce unii înţeleg că ea nu poate fi încă una perfectă, alţii se lasă cu totul în voia ei şi-şi văd de treburi în timp ce lasă condusul maşinii în voia sistemului ei autonom, scrie SHOK.md cu referire la marketwatch.

Dar se pare că o anumită intersecţie din statul California pune la grea încercare algoritmii acestui sistem, or, în ultimele luni în acelaşi loc s-au produs 5 accidente diferite cu 5 exemplare Tesla, toate conduse prin Autopilot.

E vorba de o bifurcare de drumuri din Valea Yosemite, dintr-o regiune muntoasă. De fiecare dată accidentele se produc după acelaşi scenariu. Maşina vreo s-o ia spre stânga, dar deviază spre acostamentul din dreapta şi ajunge să lovească pietrele de pe marginea drumului.

Din fericire, zona are o limită de 25 mile pe oră, astfel încât maşinile rulează încet în momentul accidentelor şi nu provoacă răni ocupanţilor săi. Unul din ultimii păgubiţi s-a plâns, totuşi, pe reţelele sociale de această imperfecţiune a sistemului, fiind revoltat că Tesla nu i-a răspuns la plângerile sale directe adresate companiei americane.

Maria Palade

https://shok.md/