Billie Eilish s-a obișnuit cu sindromul Tourette. Artista a vorbit deschis despre tulburarea neurologică: „Face parte din mine”

 Billie Eilish s-a obișnuit cu sindromul Tourette. Artista a vorbit deschis despre tulburarea neurologică: „Face parte din mine”

Billie Eilish a dezvăluit în cadrul unui interviu cu David Letterman că s-a obișnuit cu faptul că are sindromul Tourette, fiind fericită că poate să vorbească despre această afecțiune. Artista a fost diagnosticată la vârsta de 11 ani, dar a dezvăluit public diagnosticul abia la vârsta de 17 ani, scrie SHOK.md cu referire la profm.

Câștigătoarea premiului Grammy, în vârstă de 20 de ani, a vorbit pentru prima dată spre sindromul Tourette în 2018, atunci când fanii au făcut compilații video cu ticurile ei, postându-le pe internet, potrivit Billboard. Billie Eilish a păstrat secretă afecțiunea cu care se confruntă pentru că, spunea ea la vremea respectivă, nu își dorește ca identitatea să îi fie asociată cu boala.

Recent, aceasta a vorbit din nou despre boala sa, mărturisind că este mult mai „încrezătoare” când vorbește despre  tulburarea neurologică.

„Sunt foarte bucuroasă să vorbesc despre asta. Îmi place să răspund la întrebări pentru că mi se pare și mie foarte interesantă toată treaba. Sunt deseori confuză, însă vorbind despre ea mă face să înțeleg unele lucruri”, a declarat Billie Eilish.

Vrobind despre ticurile sale, aceasta a dezvăluit:

„Principalele ticuri pe care le fac în mod constant sunt greu de observat. De obicei îmi mișc urechea înainte și înapoi, ridic din sprânceană, îmi îndoi brațul și îl flexez. Sunt lucruri pe care nu le-ai observa neapărat dacă ai purta o conversație cu mine, însă sunt foarte epuizante. Oamenii nu vorbesc despre asta, însă ai fi surprins să știi cât de mulți oameni au acest sindrom. Nu e ca și cum îmi place, dar simt că acum face parte din mine. M-am împrietenit cu el”.

Într-un interviu pentru The Fader, Billie Eilish a vorbit despre sindromul Tourette și despre cum reușește să își țină sub control manifestările.

„E dubios când cineva are o mimică ciudată sau își sucește gâtul. Internetul nu mi-a văzut ticurile deranjante pentru că sunt foarte bună la a le suprima. Cu cât le maschez mai mult, cu atât mai rele vor fi după. Asta e partea mai puțin fericită”, a spus ea.

Billie este, de asemenea, deschisă cu privire la o posibilă criză publică.

„Sunt sigură că la un moment dat toți îmi vor observa atacurile care apar atunci când sunt stresată sau nu dorm suficient. Dar ar putea fi mai rău. Nu e așa mare lucru”, a mai adăugat ea.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și