Brad Pitt a anunțat că suferă de boala orbirii faciale. „Nimeni nu mă crede”

 Brad Pitt a anunțat că suferă de boala orbirii faciale. „Nimeni nu mă crede”

Dacă te întâlnești cu Brad Pitt pe stradă sunt șanse mari ca el să nu te mai recunoască a doua oară când vă întâlniți și asta pentru că faimosul actor ar suferi de „orbire facială”, sau prosopagnosia, o boală care îi afectează capacitatea de a recunoaște fețele altor oameni, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Cu toate că nu a fost diagnosticat de un doctor, actorul de 58 de ani a spus întrun interviu pentru GQ că totuși crede că suferă de această boală. „Nimeni nu mă crede”, a spus Pitt. „Vreau să mă întâlnesc cu altcineva [care are boala]”.

Pitt a spus pentru GQ că ar vrea să își aducă aminte fețele oamenilor pe care îi întâlnește și că se teme că problemele sale de sănătate i-au făcut pe alții să creadă că este o persoană rece.

Prosopagnosia este o boală neurologică ce îi poate face pe cei afectați să nu își mai recunoască prietenii sau chiar membrii familiei, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Tratarea bolii implică dezvoltarea de metode alternative de identificare a persoanelor cunoscute cum ar fi recunoașterea lor după voce. Unele cercetări arată că boala s-ar putea să afecteze până la 1 din 50 de persoane din toată lumea.

Pitt a mai vorbit în 2013 despre faptul că ar suferi de această condiție atunci când a spus că boala este motivul pentru care petrece așa de mult timp acasă.

Citește și