Bruce Willis se retrage din lumea filmului din cauza unei boli incurabile

 Bruce Willis se retrage din lumea filmului din cauza unei boli incurabile

Bruce Willis, care împlinește 67 de ani pe 19 martie, suferă de demență precoce. Presa occidentală relatează că o boală progresivă îl obligă pe Bruce să-și pună capăt carierei, scrie SHOK.md.

Actorul vrea să-și revină la maximum – anul acesta este programat să filmeze în 10 proiecte.

Bruce Willis s-a născut la 19 martie 1955, în Idar-Oberstein, Germania. Mama de origine germană, Marlene Kassel, iar tatăl american, David Andrew Willis locuiau la o bază militară a Statelor Unite. La scurt timp după naşterea lui, familia a plecat în SUA, stabilindu-se la Penns Grove, Statul New Jersey. Aici, viitorul actor a urmat şcoala gimnazială dar şi liceul. S-a alăturat clubului de dramă din liceu şi în cele din urmă a fost numit preşedinte al consiliului studenţesc. Încă din liceu şi-a manifestat interesul pentru artele dramatice.

După ce a absolvit liceul, a lucrat ca gardian de securitate la Centrala nucleară de la Salem, New Jersey şi a transportat echipaje de lucru la fabrica DuPont Chambers Works din Deepwater, New Jersey. Mai târziu, a făcut studii de teatru la Colegiul Universităţii Montclair. A participat la nenumărate audiţii şi a experimentat, în acelaşi timp, meseria de barman. A fost “descoperit”, în timp ce lucra într-o cafenea din New York, de un regizor care avea nevoie de un barman pentru un rol mic într-o peliculă.

Pe lângă cariera de actor, Bruce Willis şi-a dezvoltat şi cealaltă latură artistică, cea de muzician, colaborând la câteva albume şi apărând în numeroase show-uri de televiziune. Bruce Willis este dublu câştigător al premiului Emmy, în 1987, pentru pelicula ”Moonlighting” şi, în 2000, pentru pelicula ”Friends”. De asemenea, este laureat al premiului Globul de Aur în 1987 pentru pelicula ”Moonlighting”.

A fost căsătorit cu actriţa Demi Moore, între 1987-2000, şi are trei fete Rumer (n. 16 aug. 1988), Scout (20 iul. 1991) şi Tallulah (3 febr. 1994). A fost logodit cu actriţa Brooke Burns până în 2004. În 2009, s-a recăsătorit cu modelul Emma Heming. Cuplul are două fiice, născute în aprilie 2012 şi mai 2014.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și