Buna Vestire 2022: Ce semnificaţie are sărbătoarea?

 Buna Vestire 2022: Ce semnificaţie are sărbătoarea?

Buna Vestire 2022 este cea mai importantă sărbătoare din Postul Paștelui. Anul acesta se sărbătorește pe 7 aprilie. Sărbătoarea închinată Maicii Domnului, mai este cunoscută în popor și ca Ziua Cucului și este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, scrie SHOK.md.

Tradiții, obiceiuri de Buna Vestire 
O tradiție de Buna Vestire spune că este bine ca oamenii să pună pe pragul casei pâine și sare. Se crede că îngerii vor veni și se vor hrăni cu acestea, oferind apoi protecție divină.

De Buna Vestire există o superstiție potrivit căreia oamenii trebuie să aibă bani în buzunar. De fiecare dată când aud glasul cucului, oamenii trebuie să arunce câte o monedă în spate, iar dacă se întâmplă ca pasărea să le cânte în față, atunci anul va fi unul foarte bun.

Buna Vestire 2022 pică în Postul Paștelui, însă în această zi se va face dezlegare la pește. Se spune că este foarte important să se consume pește, iar cei care o vor face vor trece peste probleme cu ușurință, asemenea peștelui care înoată în apă.

Un alt obicei din străbuni este că, de Buna Vestire, nu avem voie să ieșim din casă flămânzi. În această zi este obligatoriu să se mănânce bine, să nu se simtă deloc senzația de foame și să nu se iasă din casă cu stomacul gol.

Fetele nemăritate și băieții care nu s-au căsătorit, dar care vor să afle când se va întâmpla acest lucru îi pot adresa următoarea întrebare cucului: Cucule voinicule, câți ani îmi vei da, pan’ m-oi însura/mărita?

Se crede că fiecare cântat al cucului reprezintă un an de așteptare. În cazul în care cucul nu cânta, atunci feciorii sau fetele urmau să se căsătorească imediat

De Buna Vestire nu se muncește, nu se spală rufe, nu se calcă, având în vedere că este o sărbătoare cu cruce roșie. Cei care nu țin cont de aceste lucruri riscă să aibă parte de rele și să atragă energiile negative în casele lor.

Pentru a nu avea parte de ghinion în restul anului, de Buna Vestire sunt interzise certurile. Tradiția spune că cei care se ceartă de Buna Vestire 2022 vor avea tot anul motive de supărare și vor avea parte de necazuri.

sursa: stirilekanald.

Maria Palade

https://shok.md/