Buzele în roșu: Mai multe vedete s-au alăturat campaniei Red My Lips în susținerea femeilor hărțuite sexual

 Buzele în roșu: Mai multe vedete s-au alăturat  campaniei Red My Lips în susținerea femeilor hărțuite sexual
0Shares

Pentru a marca luna sensibilizării opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, mai multe vedete s-au alăturat campania Red My Lips organizată la nivel mondial în luna aprilie, scrie SHOK.md.

RedMyLips este o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, pornită să lupte împotriva miturilor legate de viol, să condamne deschis blamarea victimelor și să demonstreze sprijin pentru victimele violenței sexuale. 

  • în continuare, 42% dintre bărbații din Republica Moldova consideră că, în cazul în care o femeie este violată, ea a cauzat această situație;
  • 34% dintre bărbații din Republica Moldova consideră că, în cazul în care victima are un comportament ușuratic sau are o reputație proastă, atunci actul sexual fără acordul ei nu trebuie considerat a fi viol;
  • 50% dintre atacurile sexuale sunt comise împotriva fetelor cu vârsta mai mică de 16 ani;
  • fiecare a 3-a femeie a suferit de violență fizică sau / și sexuală din partea partenerului ei intim;
  • NU înseamnă NU.

O participanta fidelă a campaniei este Doina Danielean. Acestea a purtat roșu pe buze și a venit cu un mesaj către toate femeile.

„Hărțuirea sexuală rămâne prezentă în societatea noastră‼️ Astăzi postez această poză cu buzele roșii și-mi promit să și port ceva roșu în Aprilie din fiecare an, ca să îmi arăt susținerea pentru femeile abuzate/hărțuite sexual!
nu pot să rămân indiferentă și nepăsătoare, fiindcă am simțit acest fenomen pe pielea mea, în cel mai direct mod! NU POT SĂ PĂSTREZ TĂCEREA privind și auzind despre hărțuirea sexuală!”,a scris pe Instagram.

Și, Lili Lozan nu a rămas indiferentă față de această problemă globală. Prezentatoarea TV a publicat și ea o fotografie cu ruj roșu pe buze: „APRILIE. Spune NU violenței sexuale, spune NU violenței de orice tip. NU înseamnă NU.”, a menșionat aceasta în postarea ei de pe Instagram.

Bloggerița Ana Irina Petrea a publicat o fotografie, care este însoțită de următorul mesaj: „Luna Aprilie e #redmylips 👄campanie internațională de informare și sensibilizare a opiniei publice privind abuzurile sexuale fața de femei. Scopul principal fiind desființarea miturilor privind violul și încetarea blamarii victimelor precum ca “singura a căutat-o”, “singura a provocat-o”. Violul nu este și nu a fost niciodată vina victimei. Nu este provocat prin vestimentație, machiaj atrăgător sau comportament relaxat. NU înseamnă NU!”.

Lilu Ojovan s-a alăturat și ea campaniei. Aceasta s-a filmat cum aplică rujul roșu pe buze, ca semn de protest împotriva violenței sexuale.

0Shares