„Caracal din Moldova”: Ce spune fratele bărbatului suspectat de omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată de la Orhei

 „Caracal din Moldova”: Ce spune fratele bărbatului suspectat de omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată de la Orhei
22Shares

Fratele bărbatului reținut pentru omorul Anei-Maria Guja, tânăra însărcinată din Orhei, afirmă că acesta este nevinovat. Bărbatul a postat mai multe comentarii pe rețele, în care îi ia apărarea suspectului, scrie UNIMEDIA.

„Acesta e fratele meu și nu-i vinovat, știu cu siguranță. Rog, așteptați ca lucrurile să se clarifie. Ce societate avem, Doamne. Cei ce gândesc altfel, aduceți probe concrete”, a scris Alexei Cotorobai, într-un comentariu pe facebook.

În același timp, internauții au supranumit cazul „Caracal din Moldova”, o localitate din România zguduită în anul 2019 de omorul adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Alexandra Măceşanu a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni, în 24 iulie 2019, pentru a se întâlni cu un prieten la Caracal. Dată dispărută, a doua zi fata a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă, însă poliția a așteptat până dimineață ca să intre în curtea acestuia.

În curtea lui Dincă, anchetatorii au găsit un butoi metalic sub care se aflau cenușă și fragmente de oase umane calcinate. Cazul a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, în 14 aprilie 2019, în timp ce era luată „la ocazie”, la fel ca Alexandra.

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat și trafic de persoane, la patru ani de la dispariţia adolescentelor.

Ana-Maria Guja, tânăra însărcinată de 19 ani, dispărută din data de 12 aprilie a fost găsită, moartă. Despre asta a anunțat blogherul Eugen Luchianciuc. Potrivit lui, corpul neînsuflețit al fetei a fost găsit în preajma unui iaz la câțiva kilometri de casa șoferului.  Poliția a confirmat decesul fetei.

Tânără a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.

Ana-Maria Guja era însărcinată în a 6-a lună. Despre aceasta a declarat o rudă a acesteia într-un mesaj pe rețele.

Momentul în care tânăra a urcat într-un automobil a fost surprins de camerele de supraveghere.

Ion Mocanu, iubitul Anei, a făcut declarații despre ce a discutat cu fata, înainte ca aceasta să dispară. Mai mult, tânărul a arătat ultimul mesaj al Anei în care aceasta spune că a urcat într-o mașină, după ce Ion i-a scris că vine un amic de al său să o ia și să o ducă la cămin.

Oamenii legii au anunțat că, șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută din Orhei a fost reținut. Bărbatul nu colaborează cu ancheta.

Totodată, șoferul mașinii ar fi declarat polițiștilor că fata ar fi coborât la marginea drumului imediat după ce și-a dat seama că a urcat într-o mașină străină, iar el și-a continuat drumul.

Conducătorul Fordului „este fost polițist, care a mai activat la Penitenciarul Nr.10 de tip semiînchis. Acesta a fost părăsit de soție, este șomer, iar în ultima perioadă consuma alcool în exces și era agresiv”. Totodată, bărbatul refuză să conlucreze cu poliția.

Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Violina Moraru, consultantă a Procurorului, responsabilă de comunicare cu mass-media.

Pe 19 aprilie, poliția a comunicat că au apărut noi circumstanțe pe caz, care au determinat să se extindă căutările și în raionul Telenești.

Oamenii legii au identificat un potențial martor important pe acest caz. Potrivit camerelor de monitorizare a traficului, suspectul a fost surprins cu o tânără în mașină, înainte de a fi reținut.

Poliția Republicii Moldova a îndemnat cetățenii la sprijin în căutările tinerei dispărute de la Orhei. Astfel, toți doritorii de a participa la căutări au fost așteptați pe 20 aprilie, ora 10:00 în adiacentul Primăriei din localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

22Shares

Aura Mereuta

https://shok.md