Casa de modă Dior va prezenta o colecţie „croazieră” la Atena, pe 17 iunie

 Casa de modă Dior va prezenta o colecţie „croazieră” la Atena, pe 17 iunie

După show-ul de modă organizat în vara anului trecut în piaţa centrală din Lecce, un oraş din sudul Italiei, casa Dior va organiza o paradă la Atena pe 17 iunie pentru a-şi prezenta noua sa colecţie „croazieră”, au anunţat vineri reprezentanţii companiei franceze, scrie SHOK.md, cu referire la agerpres.

„Casa Dior a ales Atena, o destinaţie de excepţie, leagăn al civilizaţiei occidentale şi al artelor europene, pentru colecţia croazieră 2022”, realizată de creatoarea italiană Maria Grazia Chiuri, potrivit unui comunicat.

După mai multe ediţii virtuale ale evenimentelor din seria „Fashion Week”, viitoarea prezentare a casei Dior „va prelungi magia show-ului din Lecce din 2020 (…) în inima capitalei greceşti şi cu respectarea completă a măsurilor sanitare în vigoare”, au subliniat reprezentanţii casei franceze, care nu au precizat dacă acea paradă de modă va avea loc cu invitaţi sau fără public – aşa cum s-a întâmplat anul trecut în piaţa centrală din Lecce.

La fel ca în 2020, accentul va fi pus pe „promovarea creativităţii artiştilor şi artizanilor locali”, grav afectaţi de criza sanitară actuală.

Colecţia „Croisiere 2022” a casei Dior va aduce un omagiu unei legendare sesiuni fotografice, organizată pe Acropole în urmă cu 70 de ani, pentru a prezenta rochiile haute couture create de designerul Christian Dior.

Marile case franceze, precum Dior şi Chanel, prezintă în lunile de primăvară şi adeseori în străinătate colecţiile lor „croazieră”, în afara celor patru evenimente anuale din seria „Fashion Week”.

Colecţia „croazieră” a casei Chanel va fi prezentată pe 4 mai într-un film turnat la Carrieres de Lumieres, centrul de arte digitale din Beaux-de-Provence, în sudul Franţei.