Caz înfiorător în vestul Indiei! O fată de 16 ani spune că a fost violată de sute de bărbați

 Caz înfiorător în vestul Indiei! O fată de 16 ani spune că a fost violată de sute de bărbați

Cel puțin șapte bărbați au fost arestați în vestul Indiei, după ce o tânără de 16 ani a spus că a fost violată de sute de ori, de sute de bărbați. Acesta doar cel mai recent caz înfiorător care scoate în evidență problema violenței sexuale din India, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Într-o declarație adresată Comitetului pentru Protecția Copilului (CWC) în 11 noiembrie, fata, care nu avea locuință, a spus că a fost violată de 400 de persoane în districtul Beed din statul Maharashtra, potrivit președintelui CWC, Abhay Vitthalrao Vanave. În plângerea ei, fata a numit și doi polițiști, a spus Vanave, potrivit CNN.

Fata cerșea bani într-o stație de autobuz de unde a fost luată cu forța de trei bărbați, care au obligat-o să facă sex, a spus Vanave. Numărul presupușilor violatori este foarte greu de stabilit cu exactitate, iar fata ar putea identifica cel puțin 25 dintre ei, a adăugat Vanave.

Adolescenta a încercat să depună o plângere la poliție împotriva unuia dintre agresori, un bărbat care a și bătut-o, dar ofițerii nu i-au înregistrat-o.

Poliția din localitate nu a vrut să comenteze aceste acuzații pentru CNN.

Într-un comunicat remis luni, poliția a precizat că a înregistrat dosare împotriva a opt bărbați, inclusiv un minor, pentru infracțiuni de viol și infracțiuni la legea privind protecția copiilor, care prevede pedepse mai severe în cazurile de agresiune sexuală ale minorilor.

A fost înregistrat, de asemenea, și un dosar în temeiul Legii privind interzicerea căsătoriei copiilor. Fata a declarat la poliție că a fost obligată să se căsătorească la vârsta de 13 ani cu un bărbat de 33 de ani care a abuzat-o sexual.

Ea a mai spus că a fost agresată sexual de tatăl ei și din acest motiv a decis să fugă și din casa părinților, după ce a fugit din cea a soțului, fiind nevoită să doarmă în stația de autobuz.

Activista pentru drepturile femeilor Yogita Bhayana spune că acesta este „cel mai tragic caz de viol de care am auzit vreodată”. „Această fată a fost torturată în fiecare zi”, a spus ea, adăugând că poliția nu a reușit să o protejeze. „Cerem luarea de măsuri ferme împotriva tuturor vinovaților”.

Criza violurilor din India

Potrivit National Crime Records Bureau din India, în 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de viol împotriva femeilor, adică unul la aproximativ fiecare 18 minute. Experții cred că numărul real este mult mai mare, pentru că multe femei nu reclamă de frică.

Numărul agrsiunilor sexuale reclamate a crescut în anii care au urmat violului brutal în grup și uciderii unei studente în capitala Indiei, New Delhi, în 2012. Experții spun că indignarea generală a ajutat și multe femei au prins curaj și s-au adresat autorităților.

Ulterior au fost introduse reforme juridice și pedepse mai severe pentru viol.

Cu toate acestea, cazurile de viol înregistrate în India continuă să șocheze. În septembrie anul acesta, poliția a arestat 33 de bărbați acuzați că au violat o fată de 15 ani în Maharashtra.