Caz șocant în Buzău: Trei copii ar fi ucis un bătrân de 80 de ani, pentru o bicicletă

 Caz șocant în Buzău: Trei copii ar fi ucis un bătrân de 80 de ani, pentru o bicicletă

Trei copii în vârstă de 9, 10 și 15 ani din localitatea Pogoanele din judeţul Buzău sunt cercetaţi după ce ar fi omorât un bătrân de 80 de ani pentru a-i lua bicicleta, scrie hotnews.ro.

Fapta ar fi avut loc în noaptea de 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localităţii Căldărăşti – Pogoanele.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Principalii suspecți sunt trei copii în vârstă de 9, 10 și 15 ani. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat psihiatric.

Conform unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat pentru Agerpres că cei trei minori nu aveau antecedente.

  • „Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele.

Pe parcursul zilei de vineri, autorităţile au efectuat necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul urmează să facă audieri.

Valerica Baxanean