Cazul fetiței care a născut la 11 ani: Tatăl vitreg care ar fi violat-o, lăsând-o însărcinată, trimis pe banca acuzaţilor. Ce riscă

 Cazul fetiței care a născut la 11 ani: Tatăl vitreg care ar fi violat-o, lăsând-o însărcinată, trimis pe banca acuzaţilor. Ce riscă
14Shares

Bărbatului care și-ar fi violat fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată, a fost trimis pe banca acuzaților. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală, care menționează că a terminat urmărirea penală, scrie UNIMEDIA.

„Reieșind din actul de învinuire, în perioada lunilor martie-iulie 2023, învinuitul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica ultimei, în vârstă de 11 ani, impunându-și autoritatea și abuzând de vulnerabilitatea minorei, al cărei unic reprezentant legal la acel moment era plecat în afara țării, perioadă de timp în care minora se afla în grija, protecția și educarea învinuitului, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, a aplicat în privința ei constrângerea fizică, intrând în raport sexual forțat.

În aşa mod, prin acţiunile sale intenţionate, inculpatul ar fi săvârşit violul, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie”( infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod penal).

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată. Acesta pledează nevinovat.

Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață”, comunică Procuratura Generală.

Procuratura a recepționat rezultatele expertizei ADN în cazul fetiței de 11 ani, care a născut un copil. Potrivit surselor, rezultatele ar demonstra că tatăl bebelușului este chiar bărbatul plasat în arest preventiv – tatăl vitreg al copilei.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a venit cu o reacție pe cazul fetiței care a născut la vârsta de 11 ani. „Am eșuat față de acest copil și asta înseamnă că avem probleme grave în sistem, pe care trebuie să le rezolvăm. Este un eșec, inclusiv al meu, ca și ministru, care trebuie să ne aducă cu picioarele pe pământ”, a spus Buzu

Tatăl vitreg al fetiței care a născut la 11 ani a fost adus pe 2 februarie, în instanță pentru aplicarea măsurii preventive. Astfel, judecătorii au acceptat demersul procurorilor și l-au plasat pe 30 de zile în arest preventiv, fiind singurul suspect în cazul de viol al copilei.

Pe 31 ianuarie curent, tatăl vitreg al fetiței care a născut la 11 ani a fost reținut pentru 72 de ore. 

O fetiță de 11 ani dintr-o localitate din Moldova a născut un bebeluș la Institutul Mamei și Copilului.

Primarul localității susține că familia de unde provine copila „este nbună si nimeni nu s-a așteptat la așa ceva”. Totodată, edilul satului spune că bebelușul născut este perfect sănătos, însă urmează o anchetă pe cazul dat pentru a stabili toate circumstanțele cazului fără precedent.

Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru viol, după ce o fetiță de 11 ani a născut.

14Shares

Aura Mereuta

https://shok.md