Ce cadouri i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin

 Ce cadouri i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin

Preşedintele american Joe Biden a ținut să îi facă un cadou omologului său rus Vladimir Putin și i-a oferit acestuia, în cadrul summitului de la Geneva, o pereche de ochelari de aviator pe comandă și o sculptură din cristal reprezentând un bizon american, potrivit unui oficial de la Casa Albă, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Este vorba despre o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA, principalul contractant pentru ochelari de soare pentru armata Statelor Unite.

„Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, declară oficialul citat.

Președintele american apare frecvent în fotografii purtând ochelari de soare de aviator în timp ce călătorește.

Alături de perechea de ochelari, Biden i-a oferit lui Putin şi o sculptură din cristal care reprezintă un bizon american, realizată de Steuben Glass din New York.

Acesta are semnificații speciale atât pentru SUA, cât și pentru Rusia. Bizonul este văzut drept un animal al puterii, rezistenței și chiar a fost celebrat drept mamiferul național al SUA.

De asemenea, bizonul este la loc de cinste și în Rusia, unde el a fost reintrodus în sălbăticie, după ce a dispărut complet din habitatul său natural în anul 1927.