Ce gătim bun în weekend? 3 super idei

 Ce gătim bun în weekend? 3 super idei
0Shares

În weekend suntem în general cu toții acasă, mai ales de când fugim de cumplitul COVID-19. Atâta timp cât suntem bine sănătoși, este minunat că petrecem timp de calitate în familie, alături de cei dragi. Gătim împreună și mâncăm împreună, ceea ce este minunat! Deci ce gătim bun în weekend? Dacă nu ai deja planul culinar pregătit, îți dăm noi o mână de ajutor cu 3 super idei, scrie SHOK.md cu referire la doer.ro.

Nu este o decizie foarte ușoară ce să alegi să pui pe masă astfel încât să fie toată lumea mulțumită. Copiii în general sunt mai mofturoși, au deja tabieturile lor și îi scoți destul de greu din rutina lor. Vă facem niște propuneri drăguțe și puțin îndrăznețe, dar simplu de realizat și cu ingrediente la îndemână, astfel să nu te scoatem din casă.

Dacă ai copii implică-i în pregătirea mesei, chiar dacă fac dezastru în bucătărie sau mai mult strică, este totuși weekend, nu ne grăbim nicăieri. Vezi parte bună a lucrurilor și distrează-te, imortalizează momentul, fă clipuri, fotografii.

La micul dejun îți propunem: Tortilla românească, o omletă la cuptor cu legume

Este foarte simplu de pregătit și atât de bună! În plus, cu un astfel de preparat mergi la sigur, nimeni nu va face nazuri! Dacă copiii nu iubesc omleta sau ouăle în general (cunoaștem și noi câteva cazuri) cu preparatul asta îi poți păcăli. În bucătărie va mirosi a pizza, nu a omletă. Se poate servi cu ketchup sau cu salată verde.

Iată ce ai nevoie pentru acest preparat care va fi suficient pentru 4 persoane:

  • 2 cartofi
  • 300 gr dovlecel
  • 3 fire ceapă verde
  • 80 g suncă de porc
  • 3 ouă
  • 2 linguri faină
  • sare
  • piper
  • 4 buc roșii Cherry
  • 200 ml ulei
  • 5 g unt pentru uns forma

Cartofii i-am curățat de coajă și i-am tăiat cubulețe. Dovleceii i-am tăiat de asemenea în cubuleţe iar ceapa verde am tocat-o mărunt. Cartofii i-am prăjit separat în tigaie iar ceapa și dovlecelul în altă tigaie. După ce s-au rumenit bine legumele din ambele tigăi le-am scos pe șervețele absorbante.

Am bătut bine ouăle cu două linguri rase cu făină. Șunca de porc am feliat-o și am adăugat-o în bol. Oul bătut l-am turnat peste legume și am amestecat bine. Am adăugat sare, piper după gust.

Tava am uns-o cu unt și am răsturnat în ea compoziția pe care am nivelat-o bine. Am tăiat câteva roșii cherry în felii subțiri și le-am aranjat pe suprafața amestecului. Se dă tava în cuptor pentru aproximativ 15 minute la 190 grade sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește fierbinte și aste absolut fantastică, vă recomand cu tot dragul acest preparat.

La prânz îti recomandăm: Ciulama cu pleurotus și mușchiuleț de vițel

Nu fugi de aceste ciuperci cu nume ciudat pentru că nu știi ce pierzi. Sunt savuroase! Eu le-am descoperit cu puțin timp în urmă și de atunci le prepar săptămânal. Este un fel de mâncare de care parcă nu mă pot sătura, iar alături de o mămăligă fierbinte îți oferă un prânz mai mult decât perfect. În plus, aceste ciuperci sunt și foarte ieftine, un lucru important, desigur. Dacă copiii nu vor să încerce acest preparat pot rămâne la varianta de mămăligă cu smântână, brânză și ou fiert.

Iată ce ai nevoie pentru acest preparat care va fi suficient pentru 4 persoane:

  • 200 g mușchiuleţ de viţel
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • o ceapă
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2 linguri făină
  • 350 ml apă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
  • 3 linguri ulei

Se feliază carnea în fâșii cât mai subțiri pentru a se pătrunde mai repede și a fi ușor de mestecat. O punem la călit în ulei și amestecăm pentru a nu se prinde de fundul vasului. Adăugăm ceapa tocată și ciupercile pleurotus feliate. Amestecăm bine și adăugăm un pahar cu apă pentru a avea în ce să fiarbă.

După aproximativ 10 minute pregătim într-un bol făină cu apă, amestecăm bine să nu aibă cocoloașe. Adăugăm și smântâna lichidă pe care o încorporăm. Toată compoziția o răsturnăm în tigaie (eu am folosit un wok). Se amestecă bine și se mai adaugă apă dacă este nevoie. Făina se îngroașă rapid pe foc și trebuie amestecat des în vas.

După aproximativ 10 minute adăugăm sarea și pătrunjelul tocat și stingem focul. Este un preparat delicios!!

În loc de mușchiuleț de porc puteți folosi orice altă carne, important este să fie o carnea cât mai fragedă, cum ar fi pieptul de pui. Dacă folosiți o carne mai tare o puteți fierbe înainte și folosiți zeamă în care a fiert în loc de apă.

La cină îți recomandăm: Paste chinezești

Toți din familie iubim aceste paste, au o formă plăcută, se prepară imediat și sunt gustoase, numai avantaje, corect?! În plus, dacă pandemia ne ține în case, mâncarea de la Mall ne-o pregătim singuri acasă. Mai ieftin, mai sănătos și suntem și în siguranță.

Iată ce ai nevoie pentru acest preparat care va fi suficient pentru 4 persoane:

  • 300 g paste chinezești
  • 4 linguri sos de soia
  • 150 ml sos de roșii
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • un fir ceapă verde
  • 5 căței usturoi
  • 3 linguri ulei
  • mix condimente

Punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Feliem apoi dovlecelul, morcovul, ceapa verde și usturoiul și le punem la călit în ulei încins. După 3-4 minute adăugăm sosul de soia, amestecăm și adăugăm și sosul de roșii. Când pastele s-au fiert și amestecul de legume de asemenea, scurgem pastele și le adăugăm peste legumele din tigaie. Amestecăm, adăugăm piper și alte condimente după gust. Se servesc fierbinți.

Puteți să nu adăugați sos de roșii în acest preparat, copiii mei care așa le preferă și s-a conformat toată familia. Cert este că sunt delicioase în acest fel și va invit să le încercați. De asemenea, sosul de soia fiind foarte sărat nu mai este nevoie să adăugați sare.

 

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/