Ce trebuie să faci dacă ai fost blocat pe nedrept pe Facebook și Instagram

 Ce trebuie să faci dacă ai fost blocat pe nedrept pe Facebook și Instagram

Cum poți scăpa de suspendarea contului de Facebook sau Instagram, atunci când nu ai cum și nici pe cine să convingi că nu ai greșit cu nimic? Se pare că există o soluție la îndemnână, cu toate că nu este chiar atât de „umană” cum s-ar putea aștepta utilizatorul ghinionist, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

La doar câteva săptămâni după ce Facebook și-a schimbat numele în „Meta”, proprietarul unui cont de Instagram „@metaverse” s-a trezit brusc blocat de rețeaua de socializare, fiind acuzat că ar încerca să fure identitate altcuiva, în ciuda faptului că fusese primul care se gândise la acest user, cu mult înainte ca Facebook să decidă să devină Meta. 

După ce povestea a apărut în The New York Times, contul a deblocat, cu toate că Meta nu a oferit niciodată un răspuns clar, în legătură cu motivul suspendării – deși ne putem închipui care este acesta.

Cazul lui „@metavers” nu este unul singular. Adesea, oamenii se trezesc cu conturile suspendate, fără să primească o explicație clară. Partea proastă este că, dacă ți se întâmplă așa ceva, ai foarte puține șanse de a rezolva problema, întrucât nimeni nu citește, nimeni nu aude, nimeni nu are timp de tine.

Avocații-robot, noua soluție pentru deblocarea conturilor de Facebook sau Instagram

„DoNotPay”, o companie care oferă servicii juridice automatizate, are o nouă ofertă: deblocarea conturilor de social media. Noul serviciu, care este inclus cu abonamentul lunar de 36 de dolari al acestora, oferă utilizatorilor o alternativă: accesarea, prin e-mail, a roboților-avocat din cadrul centrului de ajutor. Cu toate astea, înainte ca „DoNotPay” să-și ofere ajutorul, va cere utilizatorilor informații despre ceea ce li sa întâmplat, ca mai apoi să trimită o scrisoare departamentului juridic al companiei.

„Aceste platforme acordă prioritate cazurilor legale”, a spus CEO-ul „DoNotPay”, Joshua Browder, pentru Engadget. „Serviciul pentru clienți are tendința de a nu lua în serios solicitările”, a completat el.

Accesarea departamentelor juridice oferă utilizatorului nedreptățit mult mai multe șanse de a primi un răspuns. El spune că, până acum, PayPal și Instagram au fost printre cele mai solicitate servicii pentru deblocarea conturilor. Dar serviciul va funcționa și cu alte platforme, inclusiv Twitter, Snapchat, Uber, Tinder, YouTube, Twitch și altele. 

Citește și