Cea mai bătrână femeie din lume are 119 ani. Ce secret se ascunde în spatele longevității sale

 Cea mai bătrână femeie din lume are 119 ani. Ce secret se ascunde în spatele longevității sale

Supraviețuitoarea a 3 epidemii, două războaie mondiale și o tumoare a împlinit astăzi 119 ani. Japoneza Kane Tanaka, considerată cea mai bătrână femeie din lume, a suflat în lumânările de pe tort, într-un azi de bătrâni din Higashi-ku, prefectura Fukuoka. Care este secretul longevității sale și cum a învins în lupta cu cancerul, fiind încă sănătoasă, afli în continuare, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

Cea mai bătrână femeie din lume are 119 ani

Luni, 2 ianuarie, Kane Tanaka a împlinit respectabila vârstă de 119 ani, fiind considerată cea mai în etate femeie din lume. Japoneza a suflat astăzi în tortul cu 119 lumânări, fiind internată într-un azil de bătrâni din Higashi-ku. Cea mai longevivă femeie încă în viață a făcut față la nu mai puțin de 3 epidemii: cea spaniolă (1918-1920), SARS (2004) şi (până acum) COVID-19, două războaie mondiale, efectelor bombei atomice de la Nagasaki, și o tumoare, pe care a învins-o la vârsta de 103 ani.

Doamna Kane locuiește alături de alți bătrâni, într-un azil din Japonia, și este încă sănătoasă. Nipona își petrece timpul liber făcând scurte plimbări pe coridoarele adăpostului.

Într-un interviu acordat unui post TV japonez, Kane Tanaka a declarat cu vulnerabilitate următoarele: „Am decis să lucrez din greu“. Aceasta a vorbit și despre hobby-urile sale, care includ caligrafia și calculul.

În ceea ce privește dieta doamnei Kane, vă spunem că aceasta se hrănește în special cu orez, pește și supă. Totodată, cea mai longevivă persoană din lume obișnuiește să se hidrateze cum se cuvine, consumând multă apă. Nipona urmează aceeași dietă de când avea în jur de 112 ani

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și