Din Zimbabwe până în Magadan , cea mai lung distanță de mers pe jos

 Din Zimbabwe până în Magadan , cea mai lung distanță de mers pe jos

Cercetătorii au calculat, care este cea mai lungă distanță de mers pe jos între două puncte de pe Pământ, iar pentru cei care vor să aibă o călătorie în toată regula, vizitarea obiectivelor turistice prin numeroase țări și continente, scrie SHOK.md cu referire la yoda.ro

Cea mai lungă distanță pe care o poți parcurge pe jos, este de 23 068 de kilometri. E foarte greu să punem în context această cifră, însă am putea spune că este echivalentul distanței de la bază până în vârful Muntelui Everest, înmulțită cu 14 sau jumătate din circumferința totală a Pământului. Din punctul de vedere al timpului, această călătorie ar putea fi efectuată în aproximativ 194 de zile de mers continuu. 

Într-un ritm normal (aproximativ 20 km/zi), cu opriri periodice, ar dura mai mult de trei ani. Problemele reale, apar atunci, când întâlnim animalele periculoase pe parcurs. Cel care ar decide să facă o asemenea călătorie, ar trebui să treacă prin Zimbabwe, care găzduiește Black Mamba, unul dintre cei mai mortali șerpi de pe planetă. În Uganda, călătorul va trece printr-o zonă cu cel mai mare număr de cazuri de malarie din lume, iar Sudanul de Sud, este a treia cea mai periculoasă țară de pe Glob. Apoi, mai la nord, va trebui să traverseze Sahara, unde temperatura este de 46 de grade Celsius. Mai departe, va trebui să treacă prin Siria și să străbată toată Rusia, iar iarna s-ar putea confrunta cu temperaturi de până la -38 de grade Celsius.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și