Cel mai înalt castel de nisip din lume a fost ridicat în Danemarca – VIDEO

 Cel mai înalt castel de nisip din lume a fost ridicat în Danemarca – VIDEO
0Shares

Cel mai înalt castel de nisip din lume are peste 21 de metri și a fost ridicat în Danemarca, iar una dintre sursele de inspirație pentru estetica lucrării a fost chiar pandemia, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

4,8 tone de nisip și 10% lut. De atât a avut nevoie echipa de 30 de sculptori pentru a crea acest castel parcă desprins din povești. Construcția, care a fost acoperită și cu un strat de clei pentru a rezista mai mult timp, are 21,2 metri înălțime și a fost ridicată în Blokhus, oraș-stațiune din Danemarca unde există o tradiție a unor astfel de sculpturi din nisip.

„Sunt uimit. Sunt mereu uimit atunci când sculptorii realizează sculpturi în nisip, dar anul acesta a fost ceva extraordinar. Este o lucrare de artă foarte, foarte frumoasă, nemaivăzută”, spune John Andersen, managerul de proiect.

Ca multe alte castele de nisip, și acesta are forma unei piramide, ca să nu se prăbușească. Iar pentru că pandemia este tema dominantă a momentului, nu putea lipsi din sculptura realizată în Danemarca.

„I-am pus o coroană, pentru că (pandemia de coronavirus, n.red.) ne guvernează viața. Îți spune ce să faci, îți spune să porți masă de protecție, să stai departe de familie și să nu mergi în locuri frumoase”, a explicat sculptorul Wilfred Stijger.

„E mai mult decât frumos. Arată ca o piesă de arhitectură din epoca medievală, sunt pur și simplu impresionat, foarte impresionat”, spune un membru al publicului.

La cei peste 21 de metri ai săi, castelul de nisip îl depășește cu aproape patru metri pe cel care deținea recordul precedent și care fusese ridicat în Germania acum doi ani. Iată-l:

0Shares