Cel mai mare premiu din istoria loteriei britanice a fost câștigat. Un cuplu este mai bogat cu 184 de milioane de lire sterline

 Cel mai mare premiu din istoria loteriei britanice a fost câștigat. Un cuplu este mai bogat cu 184 de milioane de lire sterline

După ce s-au confruntat cu greutăţile vieţii, Joe şi Jess Thwaite pot, în sfârşit, să „viseze”, odată cu câştigarea a peste 184 de milioane de lire sterline, cel mai mare jackpot la loteria EuroMillions din Marea Britanie, informează SHOK.md, cu referire la digi24.

Acest cuplu din sud-vestul Angliei, cu doi copii de şcoală primară, a câştigat marţi, 10 mai, 184.262.899 de lire sterline, cu un bilet ale cărui numere câştigătoare au fost alese aleatoriu de către sistem.

În timp ce unii dintre câştigători au preferat să rămână discreţi, Joe şi Jess au preferat să îşi dezvăluie identitatea în direct la televizor.

„Acest rezultat câştigător ne oferă timp pentru a visa, ceea ce nu aveam înainte”, a declarat Jess Thwaite, de 44 de ani, care deţine un salon de coafură împreună cu sora sa.

Ea a descris câştigul ca pe „o uriaşă uşurare”, subliniind că familia ei, la fel ca multe altele, a avut până acum probleme cu plata facturilor.

Soţul ei a fost cel care a descoperit că erau norocoşii câştigători ai celui mai mare jackpot la EuroMillions din Marea Britanie şi al doilea de la această loterie organizată în nouă ţări europene.

Cuplul, care locuieşte într-o casă dărăpănată, înconjurat de numeroase animale, printre care ponei, câini şi chiar geckos, a declarat că a decis să iasă din anonimat pentru a putea împărţi mai bine suma cu familia şi prietenii.

Jess şi Joe Thwaite îşi vor cumpăra „probabil” o maşină nouă şi îşi vor duce copiii în vacanţă în Hawaii, unde şi-au dorit dintotdeauna să meargă, mai notează sursa citată de Agerpres.

Precedentul record din Marea Britanie era de 170 de milioane de lire sterline, câştigat în octombrie 2019 de un jucător anonim, iar cel mai mare jackpot EuroMillions, de 220 de milioane de euro, a fost câştigat în Franţa în octombrie 2021.