Cele 6 alimente care trebuie să le consumi dacă ești fumător. Detoxifică plămânii de tutun și îți prelungește viața

 Cele 6 alimente care trebuie să le consumi dacă ești fumător. Detoxifică plămânii de tutun și îți prelungește viața

Dacă ești fumător este important să ții cont de anumite aspecte ale vieții de zi cu zi. Prevenția este cea mai importantă, iar un stil de viață sănătos poate face diferența. Iată lista celor 6 alimente care te ajută să-ți cureți plămânii de toxine, scrie SHOK.md cu referire la cancan.

Specialiștii recomandă ca fumătorii să fie mult mai atenți la alimentație. Efectele nocive ale fumatului se resimt pănâ la nivel celular, iar vestea bună este că natura are soluții pentru orice problemă.

Ghimbir – Cunoscut ca fiind un bun antiinflamator, ghimbirul elimină toxinele din tractul respirator. Potrivit unor studii, anumite extrate de ghimbir ucid celulele canceroase pulmonare. Ghimbirul este o importantă sursă de potasiu, magneziu, beta-caroten și zinc.

Turmeric – Cunoscut și sub numele de „condimentul de aur”, turmericul ajută, de asemenea, la curățarea plămânilor noștri, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Mere – Acesta conține o mare varietate de flavonoide, vitamine și antioxidanți, în special vitamina C, care ne ajută în combaterea eficientă a bolilor pulmonare.

Usturoi – Cunoscut ca fiind cel mai bun antibiotic natural, usturoiul este un bun antiinflamator, ameliorează simptomele astmului și este folosit la infecțiile respiratorii. Acesta conține un compus numit alicină care este un puternic agent antibiotic.

Ceai verde – Conține antioxidanți puternici care îmbunățesc funcționarea creierului, protejează împotriva cancerului, reduc riscul bolilor cardiovasculare și ajută la eliminarea mucusului din plămâni.

Legume crucifere – Clorofila prezentă în aceste legume ajută la filtrarea sângelui și eliminarea toxinelor din corp. Brocoli, conopidă, varză etc. Legumele crucifere acționează și în combaterea efectelor nocive ale fumatului și întăresc imunitatea.

Maria Palade

https://shok.md/