Cele patru secrete care atrag norocul în viața ta

 Cele patru secrete care atrag norocul în viața ta

Iți poți face întradevăr norocul cu mâna ta? Un psiholog a realizat un studiu asupra științei norocului și dezvăluie secretele care te fac norocoasă, scrie SHOK.md cu referire la andreearaicu.

Ai spune despre tine  ești norocoasă sau nu prea? Nu universul sau șansa sunt responsabile de norocul din viață ta, ci propriile gânduri și comportamente. Norocul poate fi anticipat. Cum poți deci  devii mai norocoasă?

Norocoși vs ghinioniști – conform unui studiu

Psihologul și autorul englez Richard Wiseman a realizat timp de 10 ani un studiu bazat pe știință norocului. Acesta a publicat anunțuri în ziar menționând  este în căutare de oameni foarte norocoși sau foarte ghinioniști care  îl ajute în realizarea acestui studiu. În total, Wiseman a fost contactat de 400 de persoane din toate păturile sociale și domeniile profesionale.

Într-unul dintre experiementele incluse în studiul sau, psihologul i-a rugat pe participanți  numere pozele dintr-un ziar. În medie, oamenilor care se considerau ghinioniști le-a luat în jur de două minute  răspundă.

Celor ce se considerau norocoși nu le-a luat decât câteva secunde. De ce? Pe a doua pagină a ziarului era scris mare: „Oprește-te din număratSunt 43 de fotografii în acest ziar.” Aparent persoanele norocoase au fost mult mai deschise posibilităților decât cei concentrați pe a rezolva sarcina dată.

Noroc sau ghinion?

Într-un alt experiment, psihologul le-a prezentat tuturor participanților același scenariu. Aceștia trebuiau  își închipuie  sunt într-o bancă în care se petrece un jaf armat și  sunt împușcați în mâna de către hoț. Noroc sau ghinion?

Oamenii mai puțin norocoși au răspuns bineînțeles: ghinion. Aceștia au considerat a fi o întâmplare nefericită  se aflau în banca la momentul jafului și  au fost singurii împușcați de hoț.

Ceilalți participanți au văzut situația ca fiind norocoasăPână la urmă, se presupune  au fost împușcați în mână, deci au supraviețuit.

Wiseman a declarat  persoanele norocoase văd mereu partea plină a paharului și realizează  situația ar fi putut fi mult mai rea. Prin urmare, se simt mult mai bine în legătură cu ei înșiși și cu viața lor. Asta îi face  aibă așteptări mari de la viitor și le creste șansa ca destinul lor  fie binecuvântat cu șanse și noroc.

Adu norocul în viața ta

Wiseman s-a folosit de studiul său pentru a dovedi  ne putem spori norocul. Psihologul dezvăluie cele patru secrete care ne cresc șansele la o soartă plină de noroc!

  • Fii deschisă la cât mai multe oportunități!

Acceptă noi experiențe în viața ta și adoptă o atitudine relaxată și pozitivă față de încercările la care ești supusă. Ochii în patru, norocul vine de unde nu te aștepți.

  • Ascultă-ți intuiția 

Fii atentă la semnele pe care intuiția ți le oferăLasă-te ghidată și ți ordine în gânduri, pentru a fi cât mai receptivă la semnele că norocul este pe aproape

  • Acceptă norocul

Persoanele norocoase presupun întotdeauna că totul va ieși bine în cele din urmă. Asta îi ajută de asemenea să rămână pozitivi în cazul în care lucrurile nu merg așa cum și-ar fi dorit.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și