Chicu refuză o invitație la o emisiune: „Inimaginabil la ce nivel de degradare poate ajunge o televiziune”

 Chicu refuză o invitație la o emisiune: „Inimaginabil la ce nivel de degradare poate ajunge o televiziune”

Fostul prim-ministru, Ion Chicu a refuzat invitația la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, după ce postul a difuzat imagini de la înmormântarea mamei Violetei Ivanov, în care fosta deputată apare plângând. 

„Stimată Dnă Mariana Rață, vă rog să considerați nul acceptul meu de a veni la emisiunea „Cutia Neagră”, la care m-ați invitat. Inimaginabil la ce nivel de degradare morală poate ajunge o televiziune, incredibil. TV8, sper să aveți măcar elementar bun simț să cereți scuze oamenilor pe care i-ați umilit…”, a menționat Chicu pe Facebook.

Ieri, ex-deputata Violeta Ivanov și-a petrecut mama, pe ultimul drum.

Cerea fostei deputate Violeta Ivanov, aflată în arest în izolatorul CNA, de a participa la înmormântarea mamei sale a fost acceptată de procurorul de caz. Ivanov va merge însoțită de escortă.

Violeta Ivanov, aflată în arest, a solicitat permisiunea procurorului pe caz de a participa la înmormântarea mamei sale.

Mama Violetei Ivanov s-a stins pe 7 februarie. Vestea tristă a fost făcută de reprezentanții partidului Șor, care au venit cu un mesaj de condoleanțe.

Violeta Ivanov a primit vineri 20 de zile de arest în izolatorul CNA.

Procurorii anticorupție au ridicat mai multe bunuri în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale celor 5 ex-deputați. Printre bunurile ridicate se numără calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Miercuri dimineața, patru ex-deputați au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor. Ar fi vorba despre Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

Pe parcursul zilei, a fost reținut și ex-deputatul Sergiu Sîrbu în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

Descinderile și reținerile fac parte din spectacol, prin care se urmărește distragerea atenției de la adevăratele probleme cu care se confruntă societatea și creșterea în lanț a prețurilor. Victimele show-ului cu mascați sunt adversarii actualei guvernări, adică opoziția, nicidecum hoții și incompetenții de la putere, care prejudiciază statul zi de zi și sărăcesc tot mai mult populația. De această părere este liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, și a fost exprimată pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție la acuzațiile că ar fi ordonat reținerea foștilor deputați. Președinta a negat învinuirile și a menționat că nu a dat indicații „pentru justiție”, iar ceea ce face este să sprijine reformele.