Cinologii au numit 3 rase de câini periculoase pentru familiile cu copii

 Cinologii au numit 3 rase de câini periculoase pentru familiile cu copii

Animalele de companie necesită atenție nu mai puțin decât copiii mici. Și deși s-a dovedit de mai multe ori că cânii influențează favorabil dezvoltarea copilului, există rase care vor concura pentru atenția celor din casă. Cinolog-ul de câini al portalului Dogbreed a numit trei tipuri de câini care ar fi mai bine să nu îi avem în casă dacă este un copil mic, scrie presa rusă.

Vei fi surprins, dar cel mai amabil Sf. Bernard nu se va înțelege cu copilul. Iar problema nu este nici măcar în caracterul animalului – experții spun că temperamentul acestei rase este exact același cu cel al celebrului Beethoven – ci în mărime. Greutatea unui mascul Sf. Bernard poate ajunge la 82 de kilograme – o astfel de carcasă va răsturna cu ușurință un copil fără măcar să-l observe. Iar cantitatea de păr care cade și salivația va deveni nu mai puțin o problemă pentru părinții bebelușilor cărora, la o anumită vârstă, le place să ia totul în gură.

Deși ciobănescul australian este adesea clasat printre cei mai loiali și inteligenți câini, poate avea probleme în comunicarea cu copiii. Rudele acestei rase sunt ciobăneștii născuți, dorința de a se mișca constant este în sângele lor. Dar atunci când se joacă cu un copil, își pot calcula greșit puterea și îl pot doborî sau chiar îl pot mușca accidental. Pentru dreptate, experții notează că un astfel de câine nu este deloc agresiv, așa că îl poți adopta când copiii din familie cresc măcar puțin.

La nivelul de conștientizare cu Ciobanescul Australian, doar Weimaranerul poate concura. Cu toate acestea, reprezentanții acestei rase sunt adesea geloși – toată atenția stăpânului ar trebui să se îndrepte numai către ei. Și un copil mic, asupra căruia membrii familiei sunt concentrați – cel puțin în primii câțiva ani ai vieții sale – este puțin probabil să devină un bun prieten cu Weimaraner.

Anterior, am enumerat animalele de companie care sunt ideale pentru familiile cu copii. De asemenea, despre rase de câini care se disting prin abilități excelente de pază și vă vor proteja pe dumneavoastră și casa dvs. mai bine decât pe alții.

Aura Mereuta

https://shok.md