Compatibilitatea în relații: cum poți găsi persoana potrivită?

 Compatibilitatea în relații: cum poți găsi persoana potrivită?
0Shares

Dacă ți se pare dificil să găsești o persoană compatibilă cu care să dezvolți o relație romantică reușită, nu trebuie să te descurajezi. Am pregătit pentru tine câteva recomandări care ar putea să-ți fie de folos, scrie SHOK.md cu referire la doc.

Nu căuta cu disperare o relație

Probabil că aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poate face o persoană care își dorește pe cineva în viața ei, așadar: nu face din căutarea unei relații centrul vieții tale! Concentrează-te, în schimb, pe dezvoltarea carierei tale și pe dezvoltarea ta personală, pe grija față de sănătate, pe relațiile cu familia și prietenii și pe hobby-urile tale. Cu alte cuvinte, concentrează-te pe a fi o persoană sigură de sine și mulțumită de viața ei. Toate acestea te ajută nu doar să fii un om echilibrat, ci și să arăți în ochii celorlați ca o persoană care să le trezească interesul.

Acordă prioritate distracției, dar nu oricărei distracții

Întâlnirile stabilite online, cunoașterea unor oameni prin baruri sau întâlnirile aranjate de alții pot fi plăcute pentru unele persoane, dar nu pentru toată lumea. În loc să cauți parteneri pe site-uri de dating și prin cluburi, dacă acesta nu este stilul tău, caută mai degrabă să-ți lărgești cercul social, participând la evenimente care te interesează. În acest fel, ai șanse mai mari să întâlnești acolo persoane care au aceleași interese, hobby-uri și poate chiar aceleași valori cu ale tale. De exemplu, dacă ești pasionat de citit sau te interesează alte aspecte ale culturii (teatru, pictură etc.), poți participa la evenimente artistice cu public, interactive, dacă îți plac animalele, poți fi voluntar pentru un adăpost, dacă îți plac drumețiile, te poți înscrie într-un grup care organizează așa ceva, dacă te interesează gastronomia, te poți înscrie la un curs și așa mai departe.

Întâlnirile cu un partener nou sau o parteneră nouă pot fi dificile și e normal să-ți faci griji și poate chiar să te stresezi. Ca să te relaxezi, poți lua un supliment cu magneziu, vitamina B6 și extract de rhodiola. Când mergi la întâlnire, concentrează-te nu pe gândurile tale, ci pe ceea ce face și spune persoana cu care ai ieșit. Fii curios, dar fără să pui un șir de întrebări ca la interogatoriu, cu privire la gândurile, sentimentele, experiențele, poveștile și opiniile persoanei respective. Dacă simți că acest interes nu-ți vine în mod natural, e un semn că persoana nu este compatibilă cu tine și nu are rost să continui să te întâlnești cu ea. Dacă ești interesat cu adevărat, ascultă cu atenție când persoana îți vorbește despre ea: nu sta pe telefon, privește-o în ochi și concentrează-te pe ce spune.

Ai grijă la cunoștințele de pe Internet

Primele impresii nu sunt întotdeauna corecte, mai ales când vine vorba de întâlniri pe Internet, unde fiecare vrea să pară mai bun decât este. Întotdeauna e nevoie de timp pentru a cunoaște cu adevărat o persoană. De exemplu, cu cât te întâlnești mai mult față în față cu un posibil partener și treceți prin diverse situații împreună, cu atât observi mai clar ce fel de om este. E o persoană de încredere, pe care te poți baza? Îți respectă stilul de viață și pasiunile? Reacționează cu calm în fața problemelor inerente ale vieții? Se poartă bine cu persoanele dragi ție?

Fii deschis legat de propriile defecte

Fii sincer cu privire la propriile defecte și neajunsuri și încurajează-ți partenerul să facă la fel: nimeni nu e perfect, iar pentru ca o relație să dureze și ca un om să te iubească pentru persoana care ești, nu pentru măștile pe care ți le pui pentru a părea mai grozav, e necesar să fii deschis. În plus, uneori, ceea ce noi considerăm un defect personal poate fi de fapt interesant și atrăgător pentru partener sau cel puțin, în mintea lui, nu este un defect.

Gestionează respingerile cu grație

Gândește-te că toți oamenii care își caută un partener sunt puși, la un moment dat, în situația fie de a respinge pe cineva pe care îl consideră nepotrivit, fie de a fi respins de cineva de care este interesat. Aceste situații sunt inevitabile, dar nu atât de grave pe cât par. Dacă ești respins, e normal să te simți puțin rănit, dar important este să rămâi pozitiv și sincer cu tine și cu ceilalți. Fii recunoscător pentru respingerea timpurie, pentru că te poate scuti de mai multă durere în viitor.

Fii atent la „steagurile roșii” ale relației

Comportamentele cu steag roșu indică faptul că o relație nu va duce la o iubire sănătoasă și de durată. Ai încredere în instinctele tale și acordă o atenție deosebită felului în care te face să te simți cealaltă persoană. Dacă prezența ei sau ceea ce spune te face să te simți nesigur pe tine, rușinat, subestimat, controlat etc. poate că e momentul să reconsideri relația. Dacă printre aceste comportamente se numără alcoolismul, gelozia extremă și posesivitatea, tendința spre violență fizică sau verbală, lipsa de atenție față de nevoile tale, interesul persoanei doar pentru sex, nu pentru o relație complexă și orice alte comportamente care te fac să te simți mai rău în prezența persoanei decât dacă ai fi singur, gândește-te dacă chiar vrei să te afli alături de acest om pe termen lung.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/