Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost sparte. Au apărut imagini cu Elon Musk și video despre criptomonede

 Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost sparte. Au apărut imagini cu Elon Musk și video despre criptomonede

Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost piratate, duminică, iar o anchetă este în curs de desfăşurare, a anunţat Ministerul Apărării din Marea Britanie. Pe canalul YouTube au apărut înregistrări video despre criptomonede şi mai multe imagini cu Elon Musk, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

„Avem cunoştinţă despre spargerea conturilor de Twitter şi YouTube ale armatei, iar o anchetă este în desfăşurare. Armata ia foarte în serios securitatea informaţiilor şi suntem pe cale de a rezolva problema”, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

„Atât timp cât ancheta nu este încheiată, ar fi inadecvat să comentăm mai mult”, a adăugat ministerul.

Înregistrări video despre criptomonede şi imagini cu omul de afaceri Elon Musk au apărut pe canalul YouTube al armatei britanice, în timp ce contul său oficial de Twitter a reluat o serie de postări care par a fi legate de NFT, notează AFP, citată de Agerpres.

NFT (non-fungible token sau token nefungibil) este un format digital care permite asocierea la orice obiect virtual, fie că este o imagine, o fotografie, o animaţie, un videoclip sau o piesă muzicală, a unui certificat de autenticitate înregistrat într-un „blockchain”, tehnologia care serveşte ca bază în special pentru criptomonede precum bitcoin.

Armata britanică şi-a cerut scuze pe Twitter pentru „întreruperea temporară” a conţinutului său şi a anunţat reluarea serviciului normal al contului.

„Vom efectua o anchetă completă şi vom trage lecţiile din acest incident”, a adăugat armata britanică, potrivit surselor citate.

Citește și