Coreea de Nord: Femeile pedepsite în plină stradă, pentru că poartă blugi

 Coreea de Nord: Femeile pedepsite în plină stradă, pentru că poartă blugi

Coreea de Nord a pus piciorul în prag, iar acum s-a poziționat împotriva pantalonilor strâmți de blugi și a tunsorilor considerate „la modă”, într-o mișcare în care statul autoritar încearcă să le interzică, fiind rezultatul influenței periculoase a culturii Occidentale, scrie SHOK.md cu referire la click.

Coreea de Nord, care a fost puternic izolată de lumea civilizată, și-a intensificat testele de rachete balistice, în ultimul an, ca răspuns la o posibilă amenințare din partea Vestului decadent.

Pe lângă „amenințarea militară”, se pare că Coreea de Nord plănuiește să lupte și împotriva modei occidentale, deoarece Kim Jong-un nu este mulțumit de felul în care îmbrăcămintea capitalistă e aleasă în schimbul portului tradițional.

Kim Jong-un, liderul care încearcă să fie la modă, e împotriva blugilor și frizurilor occidentale

Chiar dacă, recent, dictatorul nord-coreean a fost văzut purtând jachete de piele, guvernul a început să aplice măsurile necesare pentru a lupta împotriva capitalismului, considerând că individualismul este mâna Occidentului.

De data aceasta, în colaborare cu Liga Tineretului Patriotic Socialist, acesta afirmă că stilul frizurii și îmbrăcămintea trebuie să fie în ton cu cele dictate de către Guvern.

Așadar, autoritățile nord-coreene au început să oprească, complet la întâmplare, persoane pe stradă, în special tineri, pentru a le inspecta telefoanele mobile. După ce aceștia au fost opriți de poliția din Phenian, organele de ordine verifică ca tinerii să nu aibă apeluri, mesaje text sau chiar melodii sau videoclipuri ce nu corespund cu valorile promovate de Coreea de Nord.

Aceste inspecții au în spate numărul tot mai mare de persoane, în special tineri, care au început să adopte valorile occidentale.

Potrivit unei surse din partea publicației Daily NK, asemenea verificări au avut loc, în trecut, în mod frecvent, în cadrul liceelor, universităților, dar și în cadrul organizațiilor de tineret de la locul de muncă.

În schimb, astfel de verificări, în mijlocul străzii, sunt neobișnuite pentru guvernul de la Phenian. Recent, femeile care păreau ,,dubioase”, purtau blugi și aveau tunsori moderne, au fost oprite în plină stradă de autorități, care le-au verificat telefonul și le-au supus unui interogatoriu.

Coreea de Nord, printre ultimele state declarate „comuniste”
Coreea de Nord este printre ultimele țări ce se declară comuniste, fiind profund izolate de lumea occidentală din cauza nerespectării drepturilor omului, dar și din cauza retoricii periculoase ce au în vedere armele de distrugere în masă.

În acest moment, persoanele ce încearcă să plece din Coreea de Nord (și nu au un pașaport care să permită acest lucru) sunt executați sau trimiși în lagărele de muncă forțată.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și