Crimă ca-n filme la Hîncești: Au ucis gazda, luând și inelul de pe degetul cadavrului. Probele – aruncate în foc

 Crimă ca-n filme la Hîncești: Au ucis gazda, luând și inelul de pe degetul cadavrului. Probele – aruncate în foc

Doi tineri de 22 și 24 de ani, suspectați că ar fi omorât un bărbat din localitatea Sărata Galbenă, acum o săptămână, au fost reținuți. Victima, un bărbat de 42 de ani, a fost depistat mort în propria casă la 16 decembrie de către un vecin, care a alertat Poliția din Hîncești. Cadavrul avea semne de moarte violentă, plăgi de cuțit în regiunea gâtului, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

În cadrul acțiunilor primare întreprinse la fața locului, s-a stabilit că victima la data de 2 decembrie ar fi fost internată într-o instituție medicală, iar la 13 decembrie a părăsit instituția fără acordul medicilor.

La 16 decembrie, bărbatul a fost depistat decedat în propria locuință de către vecinul său.

Pentru stabilirea circumstanțelor cazului, a fost creat un grup de lucru, format din ofițeri de investigații ai Direcției Investigații Criminale, Direcției Investigații Centru a INI și polițiștii de la Hîncești. De asemenea, a fost inițiată o cauză penală pentru omor.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, polițiștii au stabilit și reținut doi suspecți, ambii locuitori ai satului Sărata Galbenă, raionul Hîncești.

„Aceștia aflându-se la victimă acasă, cu scopul de a obține surse financiare, în urma unei neînțelegeri, iscate pe fundalul consumului de alcool, unul dintre bănuiți, i-ar fi aplicat bărbatului o plagă și împunsături de cuțit în regiunea gâtului. Ulterior, au deposedat victima de inelul pe care-l avea pe deget, i-au aruncat telefonul mobil în foc, iar bănuitul care ar fi comis crima, și-a aruncat și pantalonii în foc, având pe ei pete de sânge, astfel intenționând să ascundă urmele infracțiunii.

Urmare a unui complex de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, s-a constatat că unul dintre bănuiți, a fost eliberat recent, din Penitenciarul nr. 4 Cricova, fiind judecat pentru furturi, pricinuirea intenționată a leziunilor corporale și huliganism grav”, comunică poliția.

Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 10 la 15 ani.

Citește și