Cristian Rizea a rămas fără Range Rover-ul din Moldova: ARBI a luat bolidul de 2,7 mil. de lei în administrare

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri, în valoare de peste 3 milioane de lei, săptămâna trecută în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție și Serviciului Vamal. Printre acestea se numără 4 mijloace de transport, 2 conturi în numerar, dar și alte bunuri, sechestrate într-un caz de abuz de serviciu, de spălare de bani și contrabandă. Totodată, 40 000 de lei și un automobil de lux în valoare de peste 2,7 milioane de lei a fost preluat în administrare. Este vorba despre mașina fostului deputat român, Cristian Rizea, scrie UNIMEDIA.info.md.
În prezent, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale are în examinare 107 de delegații pe 86 de cauze penale în privința a 183 de subiecți.
„De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 9 expertize judiciare, dintre care 5 IT, 3 criminalistice și o evaluare a unui imobil, în procedură fiind alte 57 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au inițiat 2 noi cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 3 dosare. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 362 de dosare.
Direcția legislație a recepționat 27 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 20 rapoarte de expertiză și 12 avize. În prezent, se lucrează pe 43 materiale, recepționate de la autorități.
Direcția analitică a realizat 6 analize operaționale și a inițiat 41, alte 94 de studii sunt în procedură. Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 95 de caziere de integritate.
Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 8 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.
La linia națională anticorupție au fost recepționate 44 de apeluri. 1060 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. În penitenciare se află 2 persoane, arestate în dosarele CNA”, anunță CNA.
Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul, din Republica Moldova, al fostului deputat român Cristian Rizea.
Fostul deputat român Cristian Rizea a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani.
Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău pe 3 noiembrie 2020. În aceeași zi, fostul șef de stat, Igor Dodon, a semnat decretul de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat Rizea. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță.
Cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.
Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privinţa lui Rizea.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017. Însă, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat, acesta a indicat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova.