(VIDEO) Critici și polemici în Canada, după o filmare virală cu mai mulți politicieni care defilează în pantofi roz cu toc

 (VIDEO) Critici și polemici în Canada, după o filmare virală cu mai mulți politicieni care defilează în pantofi roz cu toc

Gestul unor politicieni de a defila în pantofi roz cu toc a stârnit polemici în Canada. O filmare cu scena neobișnuită, postată pe Twitter de către ministrul canadian al transporturilor, a ajuns la milioane de vizualizări, scrie digi24.ro.

Mai mulţi politicieni bărbați se plimbă pe tocuri în jurul unei mese. Scopul a fost de a susține cauza combaterii violenței împotriva femeilor. Însă gestul a fost primit cu sarcasm pe rețelele sociale, unde mulți îl consideră ridicol și inutil pentru femei.

Potrivit ministrului canadian al transporturilor, acest gest a avut ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la lupta împotriva violenţei asupra femeilor. „Violenţa împotriva femeilor este încă răspândită în societatea noastră. Hope in Heels (Speranţă pe tocuri) este un eveniment care creşte gradul de conştientizare cu privire la violenţa împotriva femeilor, încurajând în acelaşi timp bărbaţii şi băieţii să facă parte din soluţie. Am purtat emblematicele tocuri roz pentru a susţine această cauză importantă”, a declarat Omar Alghabra.

Parlamentarii canadieni au participat la evenimentul „Hope in High Heels”, o campanie desfăşurată de Halton Women’s Place, un adăpost pentru femei din Halton, Ontario.  Potrivit ministrului familiei, Karina Gould, evenimentul a ajuns la a patra ediţie şi a fost găzduit de Parlamentul canadian. „Educarea bărbaţilor şi a băieţilor face parte din soluţie şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să punem capăt violenţei bazate pe gen”, a scris ea pe contul său de Twitter, împărtăşind fotografii de la eveniment.

 

 

Valerica Baxanean