Cum arată acum Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus Hristos. Actorul de 76 de ani ar fi înnebunit după film

 Cum arată acum Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus Hristos. Actorul de 76 de ani ar fi înnebunit după film
0Shares

Robert Powell, cel care l-a jucat pe Iisus Hristos, în celebrul și emoționantul film lansat în 1977, în regia lui Franco Zaffireli, are acum 76 de ani și în fiecare an își amintește cum a reușit să intre atât de bine în pielea personajului său, încât multă lume a spus că acesta a înnebunit și suferă de crize ale identității, scrie SHOK.md, cu referire la spynews.

Actorul Robert Powell a declarat într-un interviu că cine interpetează acest rol trebuie să îl trateze cu mare seriozitate, fiind imposibil să nu fie afectat și emoționat de povestea lui Iisus din Nazaret. Artistul a mărturisit, la un moment dat că, înainte de a primi rolul care l-a consacrat, era ateu, însă, odată cu interpretarea lui Iisus, perspectiva sa religioasă s-a schimbat radical.

„În fiecare zi mă simt privilegiat să joc acest rol, să împărtăşesc astfel experienţa lui Iisus. Trăind această poveste, este imposibil să nu fi afectat de ea. Cred că sunt o persoană mult mai umilă deja. La început, nu prea am crezut că o să prindă formă acest proiect. Dar trebuind să spun cuvintele acestui om, care a schimbat cursul vieţii şi al istoriei, caracterul a prins viaţă şi ideile lui au devenit realitate.

Din păcate însă, după ce a jucat rolul Fiului lui Dumnezeu, Robert Powell nu a mai avut aceeași pasiune pentru interpretarea altor roluri. A rămas în etenția micilor ecrane doar, fiind afectat și transformat atât la nivel personal, cât și profesional după filmul „Iisus din Nazaret”. Iar pentru distribuția în capaodopera lui Zaffireli, Robert Powell nici măcar nu a mai dat o audiție, fiind imediat inclus și chiar pus în rolul principal, grație asemănării sale nemaîntâlnite cu Mântuitorul.

„Nici macar nu m-am dus la auditie, cred ca era aroganta tipica celor de varsta mea. Dar pana la urma am facut un test. Cand m-am uitat in oglinda, mi-am dat seama ca ma uit cu adevarat la Iisus. A fost ceva magic. De la par si pana la silueta eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar”, a spus Robert Powell în anul 2000.

Cum arată acum Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus Hristos. Actorul de 76 de ani ar fi înnebunit după film
0Shares