Cum arată insulele din Tonga după erupția violentă a vulcanului și tsunamiul care a urmat. Bilanțul victimelor ar putea crește

 Cum arată insulele din Tonga după erupția violentă a vulcanului și tsunamiul care a urmat. Bilanțul victimelor ar putea crește

Micile insule ale Regatului Tonga au suferit pagube extinse din cauza erupției vulcanice masive și a tsunami-ului care a urmat. Un sat întreg a fost distrus iar multe clădiri au dispărut, a declarat, marți, un diplomat al statului din Pacificul de Sud. Temerile sunt că bilanțul victimelor ar putea crește, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

„Oamenii intră în panică, oamenii fug și se rănesc. Este posibil să fie mai multe decese și ne rugăm doar să nu fie cazul”, a declarat, pentru Reuters, adjunctul șefului misiunii Regatului Tonga în Australia, Curtis Tu’ihalangingie.

Tu’ihalangingie spune că imaginile surprinse de zborurile de recunoaștere ale Forțelor de Apărare ale Noii Zeelande au arătat scene „alarmante” cu un sat distrus pe insula Mango și clădiri lipsă de pe insula învecinată Atata.

Poliția din Tonga a declarat pentru Înalta Comisie a Noii Zeelande că bilanțul confirmat al deceselor era de două persoane, însă din cauza comunicațiilor întrerupte în națiune, adevăratul bilanț nu se cunoaște.

Maria Palade

https://shok.md/