Cum o imagine cu copilul tău, poate să-l facă să devină victima unui pedofil: Avertizarea făcută de un psihoterapeut

 Cum o imagine cu copilul tău, poate să-l facă să devină victima unui pedofil: Avertizarea făcută de un psihoterapeut

Psihoterapeutul și sexologul Valentin Pescaru a avertizat despre riscurile postării a fotografiilor cu cei mici, în mediul online. „Pedofilii își racolează victimile de pe rețelele socializare. Peste 90 la sută sunt racolate de acolo. Vina este a celui care pune informația pe rețelele socializare. Părinții care postează poze cu copii lor, oferă material pedofililor”, a menționat acesta, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben.

„Și atunci întrebarea mea este către părinții responsabili și iubitori, consideri că îți iubești mai  puțin copilul dacă nu-i pui fotografia pe o rețea socială. De ce trebuie neapărat să-ți pui copilul acolo?  Doar așa crezi că îl iubești și dovedești lumii că îți iubești copilul.

În momentul în care noi am pus orice informație sau fotografie în mediul online, nu mai avem niciun fel de control asupra informației  respective. E o păcăleală să credem că noi îi cunoaștem pe toți cei 5o mii de urmăritori pe care îi avem, cei cunoscuți, că mai pot fi și necunoscuți care ne accesează profilul. Nu știm niciodată cine stă în spatele ecranului. 

Întrebat de ce părinții simt nevoia să posteze imagini cu copii lor, acesta a spus că „este oglinda în care se simt și așteaptă like-urile. I-a uite câte apreciem am primit. Vede lumea ce copil am”.

Totodată, Pescaru a adăugat că „viața privată nu mai există, doar publică. Asta este partea urâtă a rețelelor sociale, ele satisfac nevoia de atenție și valorizare. I-a uite câte like-uri și inimioare am. De la un moment dat, multe persoane pierd controlul și ajung să fie controlate de semnul internațional. 

Valentin Pescaru a menționat că doar unii pedofili pot fi tratați.