Cum se simte regina Marii Britanii, depistată pozitiv cu coronavirus

 Cum se simte regina Marii Britanii, depistată pozitiv cu coronavirus

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este activă și îndeplinește „sarcini ușoare” la Castelul Windsor, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv cu Covid, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Printre sarcinile îndeplinite de regină se numără citirea documentelor de stat, care de obicei ocupă o bună parte din programul zilnic.

„Starea de spirit la Castelul Windsor este una prudentă și nu sunt semne majore de alarmă”, a declarat Daniela Relph, corespondent BBC pe lângă familia regală.

Însă echipa medicală a reginei o va ține probabil sub atentă supraveghere, mai ales având în vedere că suverana este vizibil mai slăbită și mai fragilă decât anul trecut, a mai adăugat Daniela Relph.

Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru Covid-19 și are simptome ușoare ale bolii, a anunțat duminică Palatul Buckingham.

Atât prințul Charles, cât și soția sa Camilla s-au infectat cu SARS-CoV-2. Săptămâna trecută și prințul Charles al Marii Britanii a fost testat pozitiv cu Covid-19, la doar câteva zile după ce regina Elisabeta a II-a şi-a sărbătorit într-un cadru privat împlinirea a 70 de ani de domnie, ocazie cu care şi-a exprimat dorința ca după moartea sa Camilla să devină regină-consoartă.

Regina, care va împlini 96 de ani în aprilie, a fost vacinată în ianuarie 2021.