Cum tratăm corect Celulita

 Cum tratăm corect Celulita
0Shares

Dacă faceți parte dintre cele aproape 90% femei adulte care se luptă cu celulita, atunci trebuie să știți că vă aflați într-o companie bună. Trebuie să știți că orice persoană poate face celulită, indiferent de vârstă , sex sau greutate corporală. Probabil că ați observat că atunci când slăbiți văzând cu ochii, celulita încă nu se mișcă de pe zonele cu probleme. Factorii genetici pot determina apariția celulitei indiferent de numărul de kilograme pe care le aveți.

Celulita este un proces anormal de stocare a grăsimilor, influențat de diferiți factori hormonali și alimentari. Celulele adipoase se pot umple cu grăsimi care provin dintr-o alimentație excesivă sau se pot goli dacă organismul dvs are nevoi energetice crescute, scrie www.skinclinic.ro

1. Cellulaze – laserul care înlătura celulita într-o oră
Această procedură implică un mic tub laser care se introduce sub pielea pacientului. Pe măsură ce laserul se încălzește, acesta topește celulele grase și înmoaie benzile de fibre ale țesutului conjunctiv, care le ține împreună. Cellulaze poate îmbunătăți și minimza aspectul celulitei în mod semnificativ. Însă pentru acest tratament vă avertizăm că există costuri destul de mari, în funcție de gravitatea celulitei și de mărimea zonei afectate.

2.Tratarea celulitei cu unde de șoc
Acest aparat este unul destul de recent lansat pentru tratamentul celulitei. Aparatul aplică valuri de șoc radiale cu o energie ridicată asupra zonelor afectate, pentru a reduce și a îmbunătăți cazurile de celulită ușoară până la moderată. Țesutul din jurul zonelor afectate se desprinde și duce la o prăbușire a bulelor de gaz din structurile de grăsime. Se pare că tratamentul celulitei cu acest aparat începe să funcționeze după aproximativ 3-4 sesiuni.

3. Cellfina
Procedură medicală care inserează un ac chiar sub piele, cu scopul de a rupe benzile dure de sub piele, care fac ca celulita să fie vizibilă. Conform unor studii în domeniu, această metodă reduce celulita cu succes, pentru aproximativ 99% dintre pacienți, iar rezultatele pot dura doi ani, sau chiar mai mult.

4. Eliberarea țesuturilor
Prin intermediul acestei metode se sparg benzile dure fac celulita să fie vizibilă. În timpul acestei proceduri, dermatologul va folosi un dispozitiv care conține lame mici, pentru a tăia benzile dure. După acest procedeu, țesutul se va mișca în sus pentru a umple locul și a elimina pielea tăiată. Este un tratament eficient pentru reducerea celulitei și este eficient până la aproximativ trei ani de zile.

5. Scăderea în greutate
Greutatea în plus poate face celulita să fie mai vizibilă. Pentru unele persoane, scăderea în greutate și apoi menținerea unei greutăți sănătoase, reduce cantitatea de celulită vizibilă. Totuși, dacă pielea dvs este slăbită după ce pierdeți kilograme, celulita poate să devină și mai vizibilă. Exercițiile fizice vă vor ajuta pielea să devină mai fermă și mai fină. Înlocuirea grăsimii cu mușchi, va face celulita mai puțin vizibilă.

6. Carboxiterapia
În timpul acestei proceduri medicale, dioxidul de carbon (CO2) este introdus sub pielea dvs. CO2 diferă de monoxidul de carbon, care este un gaz ce poate fi mortal. Reacțiile adverse posibile în urma carboxiterapiei constau în disconfort în timpul tratamentului și mici vânătăi temporare. Studiile timpurii făcute, arată că după acest tratament, opt din zece femei au văzut rezultate satisfăcătoare.

7. Endormologia
Disponibil mai ales în spa-uri, acest tratament utilizează un dispozitiv special care vă oferă un masaj profund, în timp ce pielea este ridicată cu un dispozitiv de tip vacuum. Persoanele care au testat această metodă spun că au văzut câteva rezultate, după mai multe sesiuni de tratament.

8. Scrub cu cafea
Acest tratament conține, de asemenea, cofeina ca ingredient principal, care ajută la un mai bun drenaj limfatic și netezește aspectul pielii. Prin exfoliere, veți rămâne cu un strat foarte fin de piele, iar cofeina adugă contracții la celulele grase. La fel ca și în cazul tratamentelor cu cremă anticelulitică, este recomandat să folosiți această metodă o data pe zi.

9. Perierea uscată
O abordare mai holistică, cu un nivel similar de eficacitate ca și scrubul de cafea, perierea uscată este o tehnica care se desfășoară de secole. Aplicați o presiune ușoara pe pielea uscată, folosind o perie rigidă. Faceți acest lucru împingând în sus, spre direcția inimii, concentrându-vă pe zonele predispuse la celulită, pentru a stimula sistemul limfatic, a exfolia pielea, a crește circulația și elasticitatea pielii și pentru a reduce apariția celulitei. Pentru menținerea rezultatelor este recomandat să faceți acest lucru zilnic.

10. Creme anticelulită
Cele mai multe creme ce luptă împotriva celulitei conți ca ingredient activ cofeina, substanță care poate fi mai mult decât utilă dacă este aplicată în mod corect. Acest lucru se datorează efectelor temporare pe care le are cofeina asupra corpului, reducând celulele adipoase, prin deshidratarea lor. Cremele ar trebui aplicate zilnic împreună cu un masaj agresiv sau o mișcare de rulare asupra locului afectat. Totuși, la fel ca în cazul oricărei tehnici invazive, celulita o să reapară când tratamentul este oprit.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/