Cupluri fericite îndrăgostite: 10 obiceiuri pe care le practică

 Cupluri fericite îndrăgostite: 10 obiceiuri pe care le practică

Uneori se crede că cupluri fericite se găsesc doar în filmele Disney. Iubirea romantică și durabilă este un ideal greu de tradus în realitate. Cu atât mai mult într-o lume cu un procent ridicat de despărțiri sau divorțuri, scrie SHOK.md cu referire la unica.ro.

Se pare că idealul rezistă, dar nu merită să încerci să faci parte din cei 10%? Acest lucru poate fi posibil numai dacă îl faceți posibil. Pentru aceasta trebuie să dedici timp și efort. Este ca o plantă, dacă o udați în fiecare zi și adăugați îngrășământ, crește puternic și sănătos.

Flirtul nu este ceva rezervat exclusiv adolescenților sau începutul unei relații; Ar trebui să fie regulat și să nu aibă dată de expirare. Nu ești niciodată prea bătrân pentru a cocheta cu partenerul tău. Când ți-ai spus ultima dată partenerului tău cât de sexy este în rochia aia?

Cuplurile fericite își spun de multe ori cât de frumos este partenerul lor, se sugerează frecvent, își iau partenerul din spate în timp ce spală vasele, mângâind spatele etc.

Sunt în permanență într-un joc de tandrețe, insinuări și provocări care îi face să păstreze flacăra, să se simtă atrăgători față de celălalt și să se simtă în viață.

Dacă doriți, îl puteți avea împreună cu partenerul dvs. Cuplurile care o au se datorează faptului că au depus eforturi pentru a menține pasiunea dintre ele, fără a lăsa să se estompeze.

Dacă crezi că ți-ai pierdut pasiunea cu partenerul tău, indiferent de vârsta pe care ai avea-o și vrei să o recâștigi, fă-l să se simtă cât de atractiv este pentru tine. Insinuați-vă cu subtilitate, faceți-l să simtă că este unic pentru dvs. și retrăiți din nou jocul distractiv și incitant al flirtului.

Au propriile lor jocuri

Cuplurile fericite au jocuri pe care doar ei și nimeni altcineva nu le cunosc.

Jocuri cum ar fi să ne numim reciproc într-un anumit mod, care ar fi foarte obraznic pentru urechile altcuiva. Jocuri distractive care doar îi amuză. Dansuri rezervate pentru confidențialitate (și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că ar putea fi un pic jenant).

Iar realitatea este că aceste jocuri obraznice și jenante le sunt interesante și este minunat că sunt. Am putea spune că este ca semnul său de identitate în cuplu.

De fapt, atunci când cuplurile fericite sunt întrebați ce le-ar lipsi cel mai mult la partenerul lor, tocmai aceste jocuri proprii sunt, din fericire, doar ele cunoscute.

Ei planifică viitorul împreună

Uneori se întâmplă ca cuplurile să nu împărtășească un viitor comun. Adică evită să vorbească despre planurile de viitor, așteptând ca lucrurile să meargă pe măsură ce merg.

Acest lucru este adesea legat de teama de angajament. Teama de angajament a existat întotdeauna, dar devine mai palpabilă în societatea noastră pe măsură ce evoluăm într-o societate din ce în ce mai individualistă.

Această societate din ce în ce mai individualistă se caracterizează prin prioritizarea proiectelor individuale: pregătire bună, călătorie, muncă pentru o perioadă în străinătate etc. lăsând în plan secund proiectele comune.

Mai bine sau mai rău? Nici mai bine, nici mai rău, diferit și, prin urmare, trebuie să ne adaptăm la aceste noi schimbări sociale și culturale.

Cu toate acestea, în domeniul cuplului, concentrarea multă asupra proiectelor individuale are implicații pentru relația de cuplu. Pentru aceasta trebuie să acordați prioritate Ce este cel mai important pentru dvs.?

Cuplurile fericite sunt un pachet și, ca pachet, își planifică viitorul ca cuplu, nu ca ființe individuale.

Acest lucru nu înseamnă că fiecare cuplu nu are individualitatea sa. Ar fi o mare greșeală.

Înseamnă că fiecare dintre cupluri planifică împreună cu celălalt orice li se întâmplă: viitorul în cariera lor personală, educația copiilor lor, mașina pe care o cumpără, probleme economice etc.

Și asta pentru că ți-ai ales partenerul ca partener de viață și, prin urmare, trebuie să lucrezi ca o echipă.

Au spațiul lor personal

Așa cum am spus în punctul anterior, a fi un pachet și a lucra în echipă nu înseamnă a depinde de partenerul tău.

În afară de planificarea viitorului împreună și de a fi o echipă, fiecare dintre voi trebuie să aibă propriul spațiu personal. Cuplurile fericite au fiecare propriile lor hobby-uri, prietenii și momente de intimitate.

Este important ca fiecare dintre voi să faceți lucruri individual: sport, fotografie, întâlnire cu prietenii etc. Acest lucru vă permite, de asemenea, să vă bucurați de anumite lucruri fără celălalt, individual sau partajându-le cu alte persoane.

A face activități și a avea hobby-uri pe cont propriu te va face și mai interesant pentru partenerul tău și îl vei face să simtă că nu depinzi de el / ea să se simtă bine și să se distreze.

Dacă simți că depinzi de partenerul tău și că fără el / ea nu ai fi nimeni sau că nu ai putea merge mai departe, trebuie să schimbi această situație și să înveți să te descurci singur și să-ți găsești spațiul personal.

Ei cultivă interese comune

Indiferent cât de diferit ai fi, există întotdeauna interese comune. Pur și simplu nu le-ați descoperit.

Dacă a priori vedeți că nu aveți niciun interes comun cu partenerul dvs., puteți crea acel interes comun. Este vorba de relaxare un pic și dorința de a crea.

Este important să fii dispus să înveți de la celălalt.

Poate că interesele pe care le are celălalt pe care a priori nu te interesează, poate că devii interesat. Trebuie doar să fii deschis la minte și să vezi ce îți poate aduce partenerul tău.

Cuplurile fericite se interesează reciproc de hobby-urile și interesele și încearcă să le încerce. Poate că descoperă ceva despre ei înșiși pe care nu îl știau și care poate fi interesant.

De exemplu, în cazul meu, m-am considerat întotdeauna o negare în desen. Cu care nu m-a interesat niciodată să învăț să desenez. Cu toate acestea, partenerului meu îi place să deseneze și este foarte bun la asta.

Într-o zi i-am spus că vreau să învăț să desenez cărbune și l-am rugat să mă învețe. Primul desen pe care l-am făcut a fost de-a dreptul oribil, fapt care mi-a confirmat slabele daruri artistice.

Dar am tot încercat și m-am tot îmbunătățit.

Acum mă bucur în copilărie desenând cărbune. Și, deși știu că probabil nu voi deveni un bun desenator de cărbuni, îmi place să știu că ceva ce credeam că este imposibil în mine, am putut să-l fac posibil.

Acum tragem împreună și este un moment incredibil. Deci, deschide-ți mintea și cultivă interese comune. Vă veți îmbogăți ca oameni și ca cuplu.

Sunt ascultați activ

Această cheie este esențială într-o relație bună. Ascultarea este o abilitate și, dacă ți se pare dificil, ar trebui să te străduiești să o înveți. Auzul nu este același lucru cu ascultarea.

Pentru a-ți asculta partenerul, trebuie să o faci activ, uitându-te în ochii ei, dând din cap din când în când, făcându-i să vadă că ești conștient de el și ceri să afli mai multe despre ceea ce îți explică.

Este esențial să te simți important pentru partenerul tău și să-l faci pe partener să simtă că el este important pentru tine. Și acest lucru se face, mai presus de toate, prin ascultare activă.

Cuplurile fericite se ascultă cu atenție. Sunt interesați de ceea ce le spune celălalt. Sunt interesați de sentimentul tău, de punctul tău de vedere.

Cuplurile fericite se simt liniștite pentru că știu că atunci când ajung acasă după o zi lungă, partenerul lor îi va asculta și îi va susține.

Ele acordă mai multă importanță ceea ce partenerul lor face bine decât ceea ce face el greșit

Cuplurile fericite se concentrează mai mult pe lucrurile bune din partenerul lor. Dacă s-ar concentra mai mult pe cele rele, s-ar certa constant și s-ar genera un climat din ce în ce mai negativ.

Cuplurile fericite verbalizează celuilalt ceea ce le place la el / ea, se bucură când celălalt face ceva bine și când primesc o provocare sau o victorie.

Acest lucru provoacă un climat de pozitivism, optimism și dorința de a evolua, care este alimentat înapoi. Îi face pe ambii membri ai cuplului să câștige respect de sine, siguranță și încredere în ei înșiși și în celălalt.

Asta nu înseamnă că cuplurile fericite nu își spun reciproc lucruri rele. Desigur, vorbesc despre ceea ce nu le place la partenerul lor. Dar o vor face întotdeauna într-un mod constructiv, cu scopul de a-și îmbunătăți relația.

Unul dintre cele mai importante lucruri despre cuplurile fericite este că au încercat să îmbunătățească acele aspecte în care au șchiopătat și s-ar putea schimba în bine și au învățat să râdă de acele aspecte care nu le plac la partenerul lor, dar care fac inevitabil parte din viața lor. persoană.

Du-te la culcare în același timp

Cu siguranță veți fi de acord cu mine că ora de culcare este un moment al zilei în care nu puteți spune decât un singur lucru: În sfârșit!

Este un moment unic în care vă simțiți foarte confortabil, în timp ce în cele din urmă dați loc relaxării. Este, de asemenea, un moment în care vă revizuiți ziua și este, de asemenea, un moment pentru a avea contact fizic cu partenerul dvs.

A te putea bucura de sfârșitul zilei întins confortabil în pat îmbrățișându-ți partenerul și simțind contactul cu corpul lor este un moment pe care cuplurile fericite îl apreciază foarte pozitiv.

Nu contează dacă unul se ridică mai devreme sau mai târziu sau dacă unul adoarme înaintea celuilalt, important este să simți că există cineva care te iubește dormind lângă tine.

Se îmbrățișează frecvent

Îmbrățișările au numeroase beneficii mentale și fizice: reduce stresul și anxietatea, scade tensiunea arterială, îmbunătățește sistemul imunitar, are beneficii cardiovasculare, reduce riscul de demență, îmbunătățește starea de spirit, întinerește corpul, relaxează musculare, crește stima de sine și crește încrederea și securitatea.

După cum puteți vedea, îmbrățișările au mai multe beneficii, prin urmare, de ce nu o faceți?

Cuplurile fericite au îmbrățișări încorporate în viața lor și se îmbrățișează reciproc în mod natural. În plus, o îmbrățișare duce întotdeauna la un sărut, iar un sărut poate duce la mult mai mult.

Dacă ți-ai pierdut obiceiul de a-ți îmbrățișa partenerul, este doar o chestiune de a te purta.

La început poate părea ceva forțat și pregătit, dar încetul cu încetul și, pe măsură ce o faceți, le veți oferi mai frecvent și spontaneitate pentru că îl veți încorpora ca ceva natural în viețile voastre.

Ele dau importanță proiectelor și dorințelor celuilalt

Cuplurile fericite știu că înainte de dorințele și proiectele lor se vor simți susținute de celălalt.

Au încrederea și liniștea de a-și putea împărtăși dorințele și aspirațiile fără să se simtă judecați și să primească sprijinul de care au nevoie în acel moment pentru a-și dezvolta ceea ce au în minte.

După cum am mai spus, fiecare membru al cuplului trebuie să aibă proiectele sale personale și individuale, dar, în același timp, trebuie să simtă că proiectele lor sunt importante pentru celălalt. Prin urmare, sunt proiecte individuale care trebuie împărtășite.

În cuplurile fericite, nu există unul care să se simtă mai mult și celălalt mai puțin, dar ambele au reușit să le facă pe amândouă să se simtă la fel de importante pentru celălalt.

Și acest lucru se realizează prin evaluarea în orice moment a ceea ce celălalt încearcă să facă, să creeze și să dezvolte. Și mai mult, încearcă să sporească calitățile și abilitățile pe care le are celălalt, ajutându-se reciproc să se dezvolte ca oameni.

Maria Palade

https://shok.md/