Dan Bălan, tarif colosal pentru un recital. Cât câștigă însă foștii lui colegi, din trupa O-Zone, la 16 ani de la despărțire

 Dan Bălan, tarif colosal pentru un recital. Cât câștigă însă foștii lui colegi, din trupa O-Zone, la 16 ani de la despărțire
0Shares

Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu, cei trei soliști ai trupei O-Zone, au cunoscut celebritatea, în 2003, cu ”Dragostea din tei”, hit ascultat și fredonat în întreaga lume. Deși au pus punct colaborării, în 2005, Dan Bălan a rămas unul dintre cei mai scumpi artiști de peste Prut: ”Câștigă chiar și 15.000 de euro, la spectacole”, ne-a declarat un organizator de evenimente. Reporterii Playtech.ro au aflat însă și tarifele cântăreților din Republica Moldova, care au dat lovitura, pe plan muzical, la București, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

Dan Bălan are tarif de 15.000-20.000 de euro, la un spectacol

Dan Bălan, autorul piesei ”Dragostea din tei”, este pe val și acum, tarifele sale fiind la fel de mari ca pe vremea când făcea furori, pe toate meridianele, alături de colegii lui din trupa ”O-Zone”:

”Dan Bălan a știut să se reinventeze, a fost în America, în Anglia, a compus, a colaborat cu artiști mari, piesele lui sunt în toate topurile muzicale. Iar piesa ”Dragostea din tei” îi aduce și acum bani din drepturile de autor, mii de euro. Tarifele sale la spectacole sunt mari, de 15.000-20.000 de euro, plus TVA, având o echipă formată din 11 persoane. Dar, el mai are și alte cerințe, adică un bilet de avion, la Bussines Class, și zece bilete de avion la Economic, plus cazare la hotel (o suită pentru el) și 5 camere duble, plus protocol”, ne-a declarat, pentru Playtech.ro un organizator de spectacole.

Dan Bălan a recunoscut, într-un recent interviu, că este un solist cu câștiguri mari din muzică, având conturile pline cu bani: ”Am luat mai mult de 10 milioane de euro din O-Zone, normal. Ca producător, ca autor al pieselor, am luat mult mai mult de atât”, a mărturisit cântăreţul, la emisiunea lui Cătălin Măruță, de la PRO TV.

Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu cer între 2.000 și 5.000 de euro, pentru un recital

În ianuarie 2005, soliștii trupei O-zone, Arsenie Todiraș, Dan Bălan și Radu Sîrbu, au decis să pună capăt colaborării. Arsenie și Radu au dezvăluit, într-un interviu, motivele despărțirii:

“Noi eram bine, începeam să ne maturizăm foarte mult succes, mulți bani, și, la un moment dat, nu știu. S-au întâmplat multe adevărate și multe neadevărate și cred că acolo trebuie să rămână. De la bani și de la orgolii”. Arsenie Todiraș a locuit o vreme la Moscova, apoi a revenit la Chișinău: ”Viața după O-Zone e la fel de agitată, poate chiar și mai agitată, sunt antrenat în multe proiecte muzicale, zi de zi sunt în studio, concerte în diferite țări, mă bucur când mai am câteva zile libere.

Când am un pic de timp încerc să recuperez, să dorm mai mult. Merg la film cu iubita mea ori de câte ori iese o noua producție cinematografică bună, cu rating mare, fac sport”, spunea el, pentru PRO TV.

ar Radu Sîrbu este singurul solist din O-Zone care a ales să se stabilească la București, obținând și cetățenia română. Acum este și producător muzical. Radu e căsătorit și are trei copii, două fete și un băiat. Cum se descurcă pe plan financiar?

”Radu și Arsenie au tarife la spectacole cu mult mai mici decât Dan Bălan, între 2.000-5.000 de euro, depinde de evenimente și de durata spectacolului, negociază. Dar Radu este și producător muzical, câștigă bine”, ne-a mai declarat aceeași sursă.

Iată tarifele tuturor artiștilor din Republica Moldova. Cât câștigă Carla s Dreams, Nicoleta Nucă, The Motans, Irina Rimes, Zdob și Zdub, Pavel și Cleopatra Stratan

Reporterii Playtech.ro au aflat însă și tarifele celor mai buni artiști de peste Prut, care se bucură de succes în România. Aceste onorarii sunt negociabile, la vreme de pandemie. Băieții de la Carla s Dreams câștigă între 12.500 și 15.000 de euro, la spectacolele susținute în aer liber, mall și la petrecerile corporatiste.

Alte cerințe: plata transport-3, 9 lei/ kilometru, un bilet de avion, pentru distanțe de peste 300 de kilometri, diurnă și cazare. Cât îl privește pe solistul de la ”The Motans”, el are un onorariu de 4.900-5.900 de euro, plus TVA.

Alte cerințe: un bilet de avion pentru distanțe mai mari de 250 de km, 5 camere duble și 2 camere single, la hotel de minimum 3 stele. Solista Nicoleta Nucă cere 2.500 de euro, plus TVA, pentru un recital. Alte cerințe: un bilet de avion, două camere duble twin și două camere single, la hotel de minimum 3 stele, plus diurnă de 600 de lei +TVA, pentru un show 45 de minute.

Cântăreața de top Irina Rimes are tarif de 5.900-7.900 de euro, plus TVA. Alte cerințe: transport 3,9 lei/ kilometru, 4 camere duble și 2 camere single, la hotel 3 stele, masa pentru 10 persoane. Celebrii artiști de la ”Zdob și Zdub” au tarif de 10.000 de euro, cu TVA. Alte cerințe: cazare pentru 11 persoane și masa-330 de euro. Iar Pavel Stratan și Cleopatra Stratan, tată și fiică, cer 5.000 de euro, pentru un recital.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/