De ce este important respectul în cuplu? Vezi care sunt aspectele unei relații sănătoase

 De ce este important respectul în cuplu? Vezi care sunt aspectele unei relații sănătoase

Nimeni nu se îndoiește că respectul este esențial pentru ca o anumită relație să fie sănătoasă. Respectarea partenerului implică iubirea și iubirea celeilalte persoane cu toate virtuțile și defectele lor, scrie SHOK.md cu referire la bezzia.

Din păcate, în multe cupluri de astăzi există o lipsă totală de respect, ceea ce ajunge să dăuneze grav relației menționate mai sus. Amintiți-vă că fără respect nu poate exista iubire și partenerul devine toxic sau dăunător.

Respectarea partenerului va implica o serie de elemente sau aspecte pe care le vom vedea mai jos:

  • Tratați-vă și respectați-vă partenerul ca persoană . Strigarea sau insultarea celeilalte persoane nu ar trebui permisă în niciun moment. Acest lucru presupune o foarte mare lipsă de respect care nu face niciun fel de bine cuplului. Uneori, supraîncrederea și a fi pe deplin în zona de confort, determină respectul să se piardă cu tot ceea ce presupune acest lucru. Nu puteți normaliza ceva de genul nerespectării, deoarece este ceva toxic care are un impact negativ asupra relației.
  • Este ceva normal ca în cadrul cuplului fiecare persoană să aibă propriile gusturi și interese și o personalitate total diferită de cea a persoanei iubite. Prin urmare, este foarte important să știm să respectăm cealaltă persoană așa cum sunt. Nu puteți și nu trebuie să permiteți unuia dintre parteneri să se schimbe doar pentru a satisface și a menține fericită pe cealaltă persoană.
  • Într-un cuplu, fiecare este proprietarul propriilor emoții și sentimente. Dar, în afară de asta, este de asemenea important să înțelegem și să respectăm emoțiile celeilalte persoane. Este normal ca cuplul să aibă anumite diferențe în ceea ce privește starea emoțională, dar datorită respectului, acest lucru nu ar trebui să pună niciun fel de problemă. Empatia joacă, de asemenea, un rol important în cadrul unui cuplu Și este important să știi să te pui în pielea celuilalt, astfel încât relația să fie cât mai echilibrată la nivel emoțional.

Un alt element care implică respect în cadrul cuplului este faptul de a avea suficientă libertate pentru a putea relaționa cu alte persoane importante din viață, cum ar fi familia sau prietenii. Cuplul trebuie să respecte astfel de prietenii și să nu le izoleze de ele, deoarece în acest fel încalcă grav respectul menționat anterior. Nu poate fi permis în nici un caz ca persoana respectivă să nu-și poată vedea pe cei dragi din cauza impunerii cuplului. Aceasta înseamnă a fi pe deplin într-o relație dăunătoare și în același timp toxică din care trebuie să pleci.

În cele din urmă, respectul în cadrul cuplului este esențial pentru ca acesta să funcționeze perfect și să fie considerat sănătos. Din păcate, lipsa de respect în relații este de obicei mai frecvent decât ai putea crede la început.

 

Maria Palade

https://shok.md/