De ce nu ar trebui să ne ștergem pe față cu prosopul? 5 motive

 De ce nu ar trebui să ne ștergem pe față cu prosopul? 5 motive

S-ar putea să crezi că vasul de toaletă este obiectul cu cei mai mulți microbi din casa ta, dar nu este. De fapt, și prosoapele ocupă un loc fruntaș!

Prosoapele sunt pline de bacterii și, dacă le folosești pentru a-ți șterge fața, s-ar putea ca pielea ta să aibă de suferit.

Și, deși uscarea feței cu un prosop pare cel mai logic lucru, în realitate poate face mai mult rău decât bine.

Poate provoca acnee


Uscarea feței cu același prosop pe care îl folosești pentru corp ar putea să dăuneze pielii mai mult decât crezi. Prosoapele sunt capcane excelente pentru bacterii și, deoarece de obicei le depozităm în baie, unde aerul este umed, creează mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.Când folosești prosopul pentru uscarea feței, transferi toate aceste bacterii direct pe piele, ceea ce poate duce în cele din urmă la erupții și pori înfundați.

Chiar dacă folosești un prosop separat pentru față decât cel pe care îl folosești pentru a-ți usca corpul, probabil că nu îl speli zilnic, iar bacteriile își pot face totuși drum spre piele.

Pielea ta poate îmbătrâni mai repede


Prosoapele de baie sunt prea aspre pentru față și utilizarea acestora face pielea să devină vulnerabilă la infecții și riduri. Cu cât speli mai mult prosoapele, cu atât țesătura devine mai fragilă și mai aspră, iar frecarea pe care o creează acționează ca un exfoliant care poate fi prea mult pentru piele.

Scade eficacitatea produselor de îngrijire a pielii


Deși să îți usuci fața după spălare pare un lucru firesc, în realitate, acest lucru nu va permite pielii tale să profite la maximum de produsele cosmetice pe care le aplici. Crema hidratantă va pătrunde mai bine în piele înainte ca toată apa să se evapore de pe suprafața sa. Să sari peste uscarea pielii cu un prosop va permite produselor de îngrijire să se blocheze în umezeala de care are nevoie pielea pentru a arăta tânără și strălucitoare.

Îți poate irita pielea


Dacă pielea ta este sensibilă, utilizarea prosoapelor nu este cea mai bună opțiune pentru a-ți usca fața. Deoarece majoritatea țesăturilor de prosoape pot fi prea dure pentru piele, ștergerea feței cu ele poate duce la înroșirea și iritarea ei.

Îți poate face pielea grasă


Poate suna contradictoriu, dar uscarea pielii cu un prosop o poate îngrășa. Deoarece prosoapele aspre pot îndepărta uleiurile naturale de care pielea are nevoie pentru a rămâne sănătoasă, glandele sebacee de sub subrafața pielii vor trebui să producă mai mult ulei pentru a echilibra uscăciunea, ceea ce va duce la o piele excesiv de grasă. 

Sursa:eva

Citește și