De ce ți se îngălbenește husa la telefon: Care este explicația și soluția

 De ce ți se îngălbenește husa la telefon: Care este explicația și soluția
0Shares

Nicio husă de telefon nu este mai populară decât una transparentă, care îți permite să te bucuri cât de cât de designul și culoarea smartphone-ului tău. Din păcate, odată cu trecerea timpului, se îngălbenește din ce în ce mai tare, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

Husele albe sunt de fapt galbene

Toate husele transparente ce par să fie albe, de fapt, au fost galbene, dar nuanța a fost compensată cu un pic de albastru, pentru o culoare mai rece. Îngălbenirea este un proces natural de degradare a materialului și este mai agresiv la husele din silicon moale. Acel proces poate fi însă încetinit, accelerat sau compensat.

Cei mai importanți factori de degradare sunt mâna umană, datorită grăsimilor naturale, temperaturii sau detergenților și lumina ultravioletă, provenită mai ales de la soare. Lumina UV este o formă de radiație, iar pe termen lung, rupe la nivel molecular legăturile chimice din lanțul polimer care formează carcasa. Asta se traduce prin legături chimice mai scurte și o accentuare a galbenului natural al carcasei.

În funcție de cât de veche este carcasa și de cât timp s-a îngălbenit, sunt ceva șanse să o refaci. Poți curăța depunerile de grăsime, transpirație, grăsime de la mâini, dar nu poți anula efectele pagubelor create de radiațiile ultraviolete de la soare. În speranța albirii unei huse de silicon care s-a îngălbenit, cel mai bine ar fi să folosești niște detergent de vase în apă călduță, dar să nu scufunzi husa în el, ci să o cureți cu o periuță de dinți. Există posibilitatea să meargă și cu spirt medicinal, dar, la fel, nu scufunda carcasa de telefon în spirt, ci folosește o cârpă de mici dimensiuni și fii atent să nu aplici cantități industriale. Dacă nu ești atent, s-ar putea să strici siliconul. Fii precaut, iar dacă începi să vezi efecte neprevăzute, clătește husa repede cu apă curată.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/