Designerul Tony Walton a murit la 87 de ani. A câștigat trei premii Tony și a avut o carieră impresionantă

 Designerul Tony Walton a murit la 87 de ani. A câștigat trei premii Tony și a avut o carieră impresionantă

Tony Walton, care a câștigat premii Tony, un Emmy și un Oscar pentru munca sa, a murit la vârsta de 87 de ani. Informația a fost confirmată de către fiica vitregă a regretatului regizor prin intermediul unui mesaj, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Unul dintre cei mai prolifici designeri britanici de decoruri și costume de la Hollywood, Tony Walton, a murit la vârsta de 87 de ani. Veteranul a murit miercuri în urma complicațiilor unui accident vascular cerebral, informează Mirror.co.uk.

Fiica sa vitregă, Bridget LeRoy, a confirmat decesul pe Facebook. Ea a scris: „Un rămas bun și iubitor de la cel mai fabulos tată vitreg și ființă umană din lume. Te iubesc pentru totdeauna, Tony Walton. O călătorie minunată.”

Tony s-a bucurat de o carieră care a durat peste cinci decenii și a câștigat de trei ori premiul Tony pentru decorurile sale pentru Guys and Dolls, The House of Blue Leaves și Pippin.

De asemenea, a câștigat un Emmy pentru Death of a Salesman, precum și un Oscar pentru artă și decorarea decorului pentru All That Jazz.

A fost creditat pentru 20 de filme, inclusiv clasicul Disney din 1964 Mary Poppins, Murder on the Orient Express, Fahrenheit 451 și Deathtrap.

Pe Broadway, operele sale au inclus Chicago, The Real Thing, The Man Who Came to Dinner și Annie Get Your Gun. În 1991, Tony a fost ales la Theatre Hall of Fame.

Fanii au trimis sute de mesaje de condoleanțe.

După vestea morții lui, fanii au accesat rețelele de socializare pentru a împărtăși mesaje de condoleanțe. Un utilizator de Twitter a scris: „Odihnește-te în pace marelui Tony Walton. A fost cu adevărat o mare forță creativă la Hollywood și pe Broadway. Oscar, Emmy și câștigător de trei ori Tony”.

Citește și