Detalii exclusive: Cum a reușit Dan Bălan să fugă din Ucraina

 Detalii exclusive: Cum a reușit Dan Bălan să fugă din Ucraina

Dan Bălan a reușit să părăsească Ucraina, după ce războiul l-a prins la Kiev. Atunci era implicat în filmările emisiunii „Vocea Ucrainei’. O perioadă îndelungată nu s-a știut nimic despre el, iar recent mama artistului a venit cu primele declarații. Potrivit Ludmilei Bălan, fiul său este în siguranță. „Va oferi curând un semn de viață și atunci vor înțelege cu toții de ce a trebuit să facă asta”, a spus interpreta, scrie SHOK.md.

„Dan a reușit să iasă din Kiev spre sfârșitul lui februarie. Numai el știe cum a reușit să facă asta! A preferat să nu facă public însă acest lucru până acum!”, a precizat mama artistului, pentru pentru impact.ro

Ludmila Bălan a adăugat: „Dan a trecut pe la noi, normal, mai întâi. Sigur, și-a ales să vină încoace, fiindcă numai noi știm prin ce am trecut în acea perioadă în care el s-a aflat în mijlocul războiului, cât am tremurat pentru el!”.

Dan Bălan a ales să nu rămână în Moldova, ci să plece într-o altă țară din Europa pentru a lucra la o serie de proiecte muzicale personale.

„Nu pot să vă spun unde se află în prezent și unde lucrează la noile sale proiecte. M-a rugat să le transmit tuturor fanilor săi că le va oferi curând tuturor un semn de viață și atunci vor înțelege cu toții de ce a trebuit să facă asta. Ce pot să vă spun sigur este că nu e la Moscova!”, a mai spus Ludmila Bălan.

Artistul nu a venit acasă nici de Pași, alegând să rămână în compania proiectelor sale.

„Mi-a spus că are mult de muncă și l-am înțeles! De Paști ne-am făcut urări doar telefonic. În ultimii anii a fost mai mereu ocupat”, a încercat mama acestuia să-i găsească o scuze pentru absența sa din sânul familiei de la masa de Paști.

Ludmila Bălan a declarat că Dan a regretat foarte tare faptul că a fost împiedicat să ajungă la București, la Gala Eurovision:

„Să știți că și-a dorit foarte tare să fi prezentat acea gală de la București. Chiar am vorbit de mai multe ori pe tema asta! Era bucuros că urma să se întâmple acest lucru și abia aștepta să ajungă la București. Însă când te prind necazurile din urmă, nu prea poți face mare lucru!”.

Ludmila Bălan urmărește cu îngrijorare evoluția situației din Ucraina și de la granița cu R. Moldova și susține că actualul conflict este „unul dintre cele mai nenorocite lucruri care puteau avea loc pe pământ”.

„Stăm cu toții pe un butoi cu praf de pușcă. E o situație foarte complicată, al cărui final e greu, foarte greu de ghicit. Nouă, celor din jur, nu ne rămâne decât să ne rugăm ca ucrainenii să reziste și să lupte până la capăt împotriva rușilor. Doar în acest fel cred că vom avea până la urmă parte de pace cu toții!”, a conchis aceeași artista.

Dan Bălan, ex O-Zone, trebuia să fie prezentatorul selecţiei naţionale Eurovision România, de sâmbătă, 5 martie. Contractul era semnat. Războiul l-a prins însă la Kiev, unde filma pentru Vocea Ucrainei.